2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kilenc településen is újra szavaznak

Hirdetés

Kilenc településen is újra szavaznak

Az MTI információi szerint a megismételt szavazások a helyi önkormányzati választáson mintegy tízezer, a nemzetiségi választásokon pedig csaknem hétszáz választópolgárt érintenek, őket a helyi választási irodák a helyben szokásos módon tájékoztatták arról, hogy meg kell ismételni a négy héttel ezelőtti voksolást.

A Somogy vármegyei Nemesdéden, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Penészleken és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szegiben az egész településen megismétlik a polgármester-választást. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ópályiban a 2. számú szavazókörben, a Pest vármegyei Nagytarcsán a 4. számú szavazókörben és a Bács-Kiskun vármegyei Kalocsa 10. és 11. számú szavazókörében ismétlik meg a polgármester-választást.

A Somogy vármegyei Fonyódon az egyéni listás választást ismétlik meg, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ófehértón és Nagykállóban pedig a roma települési nemzetiségi választást.

Hirdetés

Ugyanazok szerepelnek a szavazólapon

Ugyanazok a jelöltek szerepelnek a megismételt szavazáson a szavazólapon, akik a négy héttel ezelőtti voksoláson, azzal, hogy a jelöltségről július 6-án, szombaton 16 óráig lemondhatnak.

A megismételt szavazások névjegyzékében is ugyanazok szerepelnek, kiegészülve azokkal, akik július 7-éig váltak nagykorúvá vagy a névjegyzék pénteki lezárásáig választójogot szereztek. Nincsenek a szavazóköri névjegyzékben azok, akik a június 9-ei szavazás után létesítettek lakcímet a szavazókörben.

Aki még nem igényelt mozgóurnát, vasárnap délig megteheti, a kérelem benyújtható online, ügyfélkapus azonosítással, vagy el lehet juttatni a kérelmet a szavazatszámláló bizottsághoz írásbeli meghatalmazással rendelkező meghatalmazottal, valamint kézbesítővel, például futárral vagy hozzátartozóval.

Szavazni reggel 6 és este 7 óra között lehet, ugyanazokban a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/07/07/szavazas-voksolas-kilenc-telepules-polgarmester-valasztas-egyeni-listas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bogó Dániel lett a Megoldás Mozgalom új elnöke

A Megoldás Mozgalom (MEMO) elnöksége kiértékelte a párt 2024-es európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választási eredményeit …