2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kik kaptak helyet Novák Katalin elnöki csapatában?

Hirdetés

Kik kaptak helyet Novák Katalin elnöki csapatában?

Az országgyűlés március 10-én választotta köztársasági elnökké Novák Katalint, aki a tíz év után búcsúzó Áder János helyére lép. Novák Katalin május 10-én, kedden vette át a Sándor-palota kulcsait a leköszönő államfőtől. Az új köztársasági elnök ünnepélyes beiktatására május 14-én, szombaton került sor.

A hivatalvezető

Ekler Gergely 2005–2006-ban a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának volt az elnöke, majd az Élet és Tudomány neveléstudományi és pszichológiai rovatának szerkesztője.

2007-ben az Oktatási és Kulturális Minisztériumban dolgozott referensként, aztán felsővezetőként és tanácsadóként tevékenykedett több társaság ügyvezetésében, többek között az Universitas Press Felsőoktatás-kutató Műhely kereskedelmi igazgatója, a Studiorum Consulting Kft. tanácsadója, a Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója, a GIRO Zrt. szolgáltatásfejlesztési főosztályvezetője, a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. fejlesztési igazgatója, a Camp Europe Felsőörs Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a KELER Központi Értéktár Zrt. stratégiai és ügyfélkapcsolati igazgatója is volt.

Hirdetés

Ekler Gergely évek óta Novák Katalinnal dolgozik, a későbbi köztársasági elnök korábban államtitkári pozícióban felelt a család- és ifjúságügyért, Ekler Gergely 2018–2020 között volt a kabinetfőnöke, titkárságvezetője.

Miután Novák Katalin tárca nélküli miniszteri tisztségben vitte tovább a családügyet, Ekler Gergelyből a stratégiai államtitkára lett. Ebből a pozícióból áprilisban mentették fel, és helyet kapott Novák Katalin köztársasági elnöki stábjában.

A kabinetfőnök

Schanda Tamás 2010-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezető szakmai titkáraként kezdett dolgozni, később volt az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kft. közoktatási osztályvezetője, 2013-tól vezető közoktatási szakértője. Ezt követően pályafutását a Magyar Külügyi Intézet koordinációs igazgatójaként folytatta.

2014-től folyamatosan államtitkár, 2016-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumánál ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, 2016-tól 2018-ig ugyanennél a tárcánál európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.

Útja ezután az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz vezetett, 2018–2019-ben európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, 2019-től az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára.

A diplomáciai ügyek felelőse

Altusz Kristóf karrierje 2002-ben a Külügyminisztériumban indult, az ezt követő években a külügyi területen több pozíciót is betöltött: volt az Európai Parlament magyar delegációjának koordinátora és az országgyűlés Külügyi Bizottságának tanácsadója […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/14/kik-kaptak-helyet-novak-katalin-elnoki-csapataban-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pert indított a Gellért-hegyi sikló beruházója

Pert indított a Gellért-hegyi sikló beruházója

A cég álláspontja szerint a főváros érdekmúlásra hivatkozó elállása jogellenes. A kontraktus szerintük továbbra is …