2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kik bérelnek ma magánrepülőt Magyarországon?

Hirdetés

Kik bérelnek ma magánrepülőt Magyarországon?

A Call a Jet körülbelül 12 ezer repülőgéppel áll kapcsolatban, a kisebb propelleresektől a jóval nagyobb utasszállítókig széles választék érhető el náluk. Joe Kurtával, a cég vezetőjével budapesti irodájukban beszélgettünk, de van németországi központjuk is, 13 éve vannak jelen a piacon.

Ha éjszaka hívsz, nem valószínű, hogy azonnal tudunk gépet intézni, de optimális esetben pár óra alatt le lehet szervezni egy utat

– válaszolja arra kérdésünkre, hogy mikor szállhatunk fel, ha most rendelünk egy magángépet. Ezt több tényező is befolyásolhatja, például az utasok száma és igényei vagy a távolság, ebből fakadóan pedig a megfelelő típus elérhetősége. Az utazás előtt az anyagiakat is rendezni kell.

Ha aznap lemondjuk a gépet, bukjuk a teljes árat, de van lehetőség kompromisszumos megoldásra. Pár nappal vagy egy héttel később utazva kisebb pluszösszeg befizetésével megúszhatjuk a halasztást.

Hirdetés

700-800 járatunk van egy évben, általában a nyári a főszezon, most is nagyon sokan mennek.

A világjárvány nem gyakorolt túl nagy hatást az üzletre, leszámítva azt az időszakot, amikor szinte teljes utazási korlátozás volt. Némi elmozdulás abban mutatkozik meg, hogy az idei főszezonra nem kellett júniusig várni, sokan már májusban nyaralni indultak.

Mennyibe kerül?

A Call a Jet honlapján a top 30 gépről részletes bemutatást találhatunk, illetve egy induló árat, az eladott járatok között konkrét összegek is szerepelnek. A nyári főszezonban a piac telítettsége miatt előfordulhat, hogy egy-egy gép bérlése drágább a szokásosnál.

Fotó: Call a Jet

Fotó: Call a Jet

Június 29-én volt egy Lisszabon–Budapest út két utassal, Hawker 800XP-vel 20 500 euróért. Két héttel korábban Zürichbe utaztak ketten a magyar fővárosból 4200 euróért egy Citation CJ fedélzetén. Még májusban 5790 euróba került a Budapest–Salzburg távolság Citation CJ2+ géppel. Április végén Tel-Aviv volt az úti cél öt utassal, Citation XLS+ használatával 18 950 euróért.

Távolabbi úthoz vagy több utashoz nagyobb gép kell, aminek már drágább a bérlése. Az is számít, hogy azon a napon a szabad gép éppen hol áll. Az az optimális, ha az indulási helyen van, de ha például […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/13/tehetos-magyar-csaladok-es-cegek-hasznalnak-magangepeket/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Repülőrajtott vett az ellenzéki előválasztás, legalábbis reggel még azt hittük, hogy így lesz. Az informatikai …