2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kik a kormány leggazdagabb miniszterei?

Hirdetés

Kik a kormány leggazdagabb miniszterei?

Cikkünk folyamatosan frissül…

Orbán Viktor miniszterelnök legfrissebb vagyonnyilatkozatáról itt számoltunk be.

Szijjártó Péter tartozik a szüleinek

A külgazdasági és külügyminiszter továbbra is résztulajdonosa egy győri lakásnak, egy balatonedericsi zárt kertnek és üdülőnek, valamint egy családi háznak Dunakeszin.

Szijjártó Péter

Hirdetés

Szijjártó Péter

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Szijjártó Péternek értékpapírokban a korábbihoz hasonló nagyságrendű összege van, 3 millió forint. Hitelintézeti számlakövetelése 13,5 millió forintról 27,4 millió forintra hízott. A tárcavezető továbbra is 30 millió forinttal tartozik a szüleinek.

Szijjártó Péter a miniszteri és képviselői fizetés mellett a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagságánál is a négyes jövedelmi kategóriát jelölte meg, ami bruttó 1-5 millió forint közötti összeget jelent.

Varga Juditnál jelzálog és hegedű is van

Az igazságügyi miniszter továbbra is felerészben tulajdonosa egy balatonhenyei családi háznak, balatonhenyei beépítetlen területeknek, két budapesti lakásnak és egy garázsnak.

Varga Judit

Varga Judit

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Varga Juditnak megvan a mesterhegedűje és a Yamaha pianínója is. A férjével közös jelzáloghitelek összege a legfrissebb bevallás szerint 7,8 millió forint, valamint 93 millió forint. A miniszteri fizetés mellett számolhat a Miskolci Egyetemet működtető kuratóriumi tagságért kapott összeggel is, ami bruttó 1-5 millió forint között van.

Semjén Zsoltnak nincs tartozása

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormányalakítás utáni vagyonnyilatkozatában két II. kerületi lakás résztulajdonlásáról, valamint egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezői jogáról számolt be, ebben nem történt változás a mostani bevallásban sem.

Semjén Zsolt

Semjén Zsolt

Fotó: Kaszás Tamás / Index

A KDNP-s politikus készpénzállománya továbbra is 8 millió forint, hitelintézeti számlakövetelése 1,5 millió forint, tartozása nincs. A miniszter a KDNP-elnöki pozícióért nem kap fizetést.

Nagy István feltűri az ingujját

Az agrárminiszter nem csak elméletben, de a gyakorlatban is hasznosítja mezőgazdasági tudását, saját maga is őstermelő.

Nagy István

Nagy István

Fotó: Szollár Zsófi / Index

Birtokában találhatunk dunaremetei szántót gazdasági épülettel, somlóvásárhelyi szőlőt pincével, illetve egy mecséri tanyát legelővel. A neve alatt szerepel egy várbalogi agyaglelőhely is. A tárcavezetőnek van egy horgászcsónakja és egy százcsaládos méhészete is. Méhészete havi bruttó 1 – 200 000 forint közötti jövedelmet hoz az agrárminiszternek. A Rónafői Agrár Kft-nek 100 százalékos tulajdonosa.

Nagy István vagyonnyilatkozatában szerepel egy mosonmagyaróvári családi ház és egy társasház, amelynek 50 százalékban résztulajdonosa, illetve egy fásított terület, valamint Újfehértón résztulajdonosa egy családi háznak.

Nagy Istvánnak 10 millió forintos életbiztosítása, 3 millió forint készpénze és 6 millió forint hitelintézeti számlakövetelése van. Nyugdíjpénztárban 4,1 millió forintot tárol. Miniszteri fizetésén kívül (1 – 5 millió forint) a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kuratóriumi tagjaként is van havi bruttó félmillió és egymillió  forint közötti jövedelme.

Varga Mihály karcsúsította a papírjait

A pénzügyminiszter idei nyilatkozatából megtudtuk, hogy állampapírban forintra 10 millió 206 ezer forintra csökkent a vagyona (ez tavalyi nyilatkozatában még 19 millió 850 ezer volt), és részvényei egy részén is túladott, a tavalyi 18 millió 740 ezer forintnyi részvény helyett már csak 8 millió 415 ezer forintnyi tőzsdei papírral rendelkezik. Tavaly még adósságoktól mentes volt a pénzügyminiszter, most viszont jelentős hitel is nyomja a vállát: 1 millió 600 ezer forintnyi tartozása van hitelintézettel szemben, és magánszemélyeknek pedig 57 millió 500 ezer forinttal tartozik.

Varga Mihály

Varga Mihály

Fotó: Trenka Attila / Index

A pénzügyminiszter 2020 óta Gyenesdiáson bérelt családi házat garázzsal, amit az idén meg is vett. Továbbra is két II. kerületi társasház és egy karcagi, 626 négyzetméteres telek résztulajdonosa, valamint Karcagon birtokol egy zártkertet is.

A havi bruttó 1-5 millió forintos miniszteri fizetés mellett a Rudolf Kálmán Óbudai Egyetemért Alapítványtól is van havi bruttó 1-5 millió forintos jövedelme.

Gulyás Gergely megtakarítása nőtt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly május 31-én aláírt – a 2022-es országgyűlési választások után készült – vagyonnyilatkozatához képest nem változott, hogy két ingatlant tulajdonol Budapest XI. kerületében: egy 95,3 és egy 52 négyzetméteres lakást. A miniszter legutóbb egy 8,5 millió forint hitelintézeti számlakövetelést írt be, a mostani vagyonnyilatkozatában már 13 millió 459 ezer forint szerepel. Hitelintézettel szembeni tartozása nem volt, és most sincsen. A rövid életű új vagyonnyilatkozati rendszer keretében […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/01/miniszterek-vagyonnyilatkozat-kormany-fizetes-ingatlan-megtakaritas-tartozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább csökken az élelmiszerárak inflációja

Hétfő reggel már írtunk arról, hogy a SPAR-nál is bejelentettek egy nagy árcsökkentő programot. Az …