2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kiderült, mi vár a rendőrgyilkosra az elmegyógyintézetben

Hirdetés

Kiderült, mi vár a rendőrgyilkosra az elmegyógyintézetben

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) egy hónapra elrendelte a 35 éves rendőrgyilkos, Sz. Szilárd letartóztatását, az orvosi szakvélemény alapján a fogva tartás helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölték ki – írtuk korábbi cikkünkben.

Lapunk arra volt kíváncsi, hogy mi vár a tettesre az elkövetkező harminc napban. Megkeresésünkre dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus elmondta: az elsődleges cél az, hogy vizsgálják, feltárják az illető pszichés, mentális állapotát.

„A vizsgálatokat bizonyosan szakértők, egy igazságügyi pszichiáter és egy igazságügyi pszichológus fogja elvégezni. Ezek alapján készítenek majd az elkövetőről egy személyiségrajzot, feltérképezésre kerül az illető személyiségstruktúrája. A pszichológus szakértő a tesztek, az exploráció, az életútelemzés segítségével olyan pszichopatológiai ismérveket valószínűsíthet, amelyek súlyos személyiségzavarra utalhatnak, vagy a kriminális cselekménnyel összhangba hozhatók. Az általuk felállított diagnózis, szakvélemények fogják meghatározni, hogy a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható volt-e a rendőrgyilkos” – fejtette ki az Indexnek Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Hangsúlyozta, hogy aki ide bekerül, annál már eleve feltételeznek valamilyen kóros elmeállapotot. Ez esetben a férfi kontrollálatlan agressziójából, kifejezetten ijesztő, abszurd és szélsőséges viselkedéséből lehet zavart mentális állapotra következtetni, ez egyébként a Fővárosi Törvényszék közleményében is szerepelt.

Hirdetés

Az Indexnek szombaton Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára is azt  nyilatkozta, hogy a gyilkos józanságát, beszámíthatóságát illetően erős kétségei vannak, szerinte ugyanis „kell valami ahhoz, hogy valaki három rendőrbe is beleszúrja a kést”.

A szakember szerint ami […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/15/rendorgyilkos-elmegyogyintezet-vizsgalat-klinikai-szakpszichologus-szimulacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László házelnök is nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát

Kövér László házelnöknek nincsen a tulajdonában ingatlan. 5,8 millió forintnyi megtakarítása van, valamint több mint …