2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kiderült, melyik magyar újságírót figyelték még meg a Pegasussal

Hirdetés

Kiderült, melyik magyar újságírót figyelték még meg a Pegasussal

Csikász Brigitta készülékét 2019 áprilisa és novembere közt hallgatták le a Pegasussal a portál cikke szerint. Az újságíró telefonjának technikai elemzése ugyanis egyértelműen kimutatta a Pegasus nyomait. A vizsgálatot azt követően végezték el, hogy az ő telefonszámát is meglelték azon a listán, amely a kémszoftver célpontjait tartalmazza. 

Szinte napra pontosan, egy nap híján ugyanakkor kezdték el megfigyelni őt, mint amikor a Direkt36 újságírójának, Panyi Szabolcsnak a készülékét is elkezdték lehallgatni.

Hirdetés

A megfigyelés idején Csikász Brigitta az Átlátszó munkatársa volt, jelenleg a Blikknél dolgozik. Állítása szerint már 2010 óta kap időközönként figyelmeztetéseket arról, hogy hatóságok megfigyelés alatt tartják őt, ebből a szempontból nézve nem lepték meg a fejlemények. 

Ő volt az egyike annak a négy újságírónak, akikről eddig kiderült, hogy megfigyelhették őket. A többiekkel ellentétben eredetileg nem vállalta fel a nevét, most azonban máshogy döntött.

Azért vállalom mégis a nevemet, mert elindult a nyomozás. Jobbnak tartom, ha én vállalom fel, mintha a tudtom nélkül kikerülne

 – magyarázta a döntését. 

Az újságíró a Blikk oldalán is írt arról, hogy miért döntött így: „Szomorúan látom, hogy az ügy kezd elhalni, pedig ezzel komolyan foglalkozni kellene, hiszen, ahogy én, más is válhat megfigyelés célpontjává, vagyis áldozattá. Emellett, a nyomozás során is előkerülhet a nevem, illetve, már vissza is hallottam, hogy én lehetek a Pegasus-ügyben érintett negyedik újságíró. És ha ez szélesebb körben el is terjed, nem szeretném, ha bárki […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/02/kiderult-melyik-ujsagirot-figyeltek-meg-meg-a-pegasussal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nemi erőszakra kényszerítés és emberkereskedelem a 22 éves férfi bűnlajstromán

Emberkereskedelem bűntette és más súlyos bűncselekmények miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 22 …