2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kiderült, hogy mikor szavaz az Országgyűlés Svédország és Finnország NATO-tagságáról

Hirdetés

Kiderült, hogy mikor szavaz az Országgyűlés Svédország és Finnország NATO-tagságáról

Az orosz–ukrán háború kezdete után Svédország és Finnország is kérte csatlakozását a NATO-hoz, ennek jóváhagyásához valamennyi tagállam ratifikációja szükséges. A listáról már csak a magyar és a török parlament jóváhagyása hiányzik.

Recep Tayyip Erdogan török elnök korábban arról beszélt: amíg a két ország nem teljesíti a korábban tett vállalásait a „terrorizmus elleni küzdelem” és a fegyverexport területén, addig nem fogják jóváhagyni a csatlakozást.

Már csak jövőre?

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter több Kormányinfón is kapott a ratifikációra vonatkozó kérdést. A tárcavezető október végén kifejtette: az elsődleges feladat az volt, hogy az Országgyűlés azokat a jogszabályokat fogadja el, amelyek az Európai Bizottsággal való megállapodásnak megfelelően tett vállalásokat tartalmazták, a NATO-csatlakozási kérelmekről pedig még az őszi ülésszak során tárgyalhatnak. Novemberben úgy fogalmazott, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/24/nato-svedorszag-finnorszag-orban-viktor-orszaggyules-torokorszag/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint tíz százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy éve

Több mint tíz százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy éve

Az előzetes adatok alapján 7361 gyermek született 2022 októberében, és 10 808 fő halt meg. …