2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kiakadtak a pedagógus szakszervezetek Orbán Viktor levele miatt

Hirdetés

Kiakadtak a pedagógus szakszervezetek Orbán Viktor levele miatt

Amint arról beszámoltunk mi is, Orbán Viktor miniszterelnök a KRÉTA rendszerében üzent a diákok szüleinek a közösségi közlekedésben bevezetett új tarifarendzerről. Orbán a közlekedés „új időszámításának” nevezte a március 1-jével bevezetett új rendszert, amellyel a 14 év alattiak ingyen utazhatnak a tömegközlekedés járatain, de kedvezőbb helyzetbe kerülnek a fogyatékossággal és a tartós betegséggel élők, a közszféra dolgozói és a 14–25 év közötti fiatalok is.

Az Ön családja is a nyertese lesz az új rendszer bevezetésének

– írta a kormányfő.

Hirdetés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet szerint „ellentétes a köznevelési törvény szellemével, hogy a tájékoztatást egyenesen a miniszterelnök küldte.”

Nem értjük, hogy miért kellene egy politikusnak, miniszterelnöknek közvetlenül megszólítani a szülőket. Miért nem lehet egy olyan helyzet, hogy a szülők egyszerűen kapnak egy levelet az új tarifákról?

– tette fel a kérdést az ügyvivő.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/30/kreta-orban-viktor-uzenet-pdsz-psz-uzenet-tarifarendszer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …