2023. november 30., csütörtökMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2023.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kiadták a riasztást: pusztító vihar csap le az országra

Hirdetés

Kiadták a riasztást: pusztító vihar csap le az országra

Kiemelten a Pécs-Budapest vonal tágabb környezetében felhőszakadás is előfordulhat, a vonal mentén a rövid idő alatt (1-3 óra) lehullott csapadék mennyisége lokálisan meghaladhatja a 20-40 mm-t, de a délnyugati területeken a napi csapadékösszeg területi átlagban is átlépheti a 20 mm-t.

Emellett a Dunántúl keleti felében és a Duna-Tisza közén is nagy területen 15-20 mm környékén alakulhat a 24 órás csapadékösszeg.

Vasárnap napközben a nyugati, délnyugati területeken, valamint az északkeleti országrészben alakulhat ki egy-egy zivatar melyeket lokálisan intenzív csapadék és szélerősödés kísérhet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

Hirdetés

Elsőfokú riasztás lesz érvényben Vas, Zala, és Somogy, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, továbbá esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – írja a Blikk.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20231021-kiadtak-a-riasztas-pusztito-vihar-csap-le-az-orszagra.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …