2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kiadták a riasztást, még több eső jön

Hirdetés

Kiadták a riasztást, még több eső jön

Bár az igazi napfogyatkozás tegnap volt megfigyelhető, ma is el-elfogyott a fejünk fölött a napsütés, olyannyira, hogy a leselkedő zivatarok miatt citromsárga riasztás van érvényben az egész országra. Holnap még több eső jöhet, viszont az ország keleti fele már fellélegezhet.

Ma éjjel viszont még ugyanúgy lecsaphatnak a villámok, mint mára virradóra. Mohácsnál szabályos tornádó is kialakult, igaz, mivel nem mezociklonális fajta, ezért csak tubának hívták. Ez azt jelenti, hogy az örvény a talajról terjedt felfelé, a tölcsérfelhő viszont a mezociklonális, mondjuk úgy: igazi tornádókhoz hasonlóan először a felhő alapja közelében jelent meg, mivel az örvényben a lecsökkenő nyomás először ezen a szinten okozza a vízgőz kondenzálódását.

Hirdetés

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ZTfDRX4dKso" title="YouTube video player" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/11/idojaras-zivatar-riasztas-villam-tornado-tuba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sváby András feladta a harcot az álhírek ellen, a nyomozást is viccnek tartja

Sváby András feladta a harcot az álhírek ellen, a nyomozást is viccnek tartja

Bizonyítékokkal együtt szállította a rendőrségnek a sztorit olyan álhírportálok ellen, amelyek szerint már létezik egy szer, …