2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ki kellett menteni egy windszörföst a Balatonból

Hirdetés

Ki kellett menteni egy windszörföst a Balatonból

Hétfőn 13:45-kor érkezett egy telefonos bejelentés a vízi mentőkhöz, miszerint bajba került egy windszörfös a Balaton nyugati medencéjében, ahol viszonylag friss déli-délnyugati szél fújt – tudtuk meg a mentőszervezettől. Kiderült az is, hogy nem egy, hanem két szörfösről van szó, de csak egyikük került bajba.

A sportolók a keszthelyi Helikon strandról indultak el, majd Balatonberény felé vették az irányt.

Egyikük azonban valamilyen technikai probléma miatt elhagyta a deszkáját, így nem tudott tovább haladni,

Hirdetés

ezt követően közvetve érkezett a telefonos segélyhívás. A vízi mentők központja többszöri telefonos próbálkozást után egyeztetni tudott a bajbajutottal, aki pontosította a helyszínt, és részletezte problémáját is.

A téli készenléti ügyeleti formában működő vízirendőrség (BVRK), és a vízimentők (VMSZ) a mentés gyors megszervezését követően azonnal megkezdték a bajbajutott felkutatását.

A VMSZ „Kenese Lomac” nevű mentőhajója 2 fő vízirendészeti járőrrel és 1 fő vízimentővel a fedélzetén rövid időn belül sikeresen célba ért.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/13/vizimentes-balaton-szorfos-wiindszorfos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Magyar-szerb rangadó – fotó

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230325-orban-viktor-magyarszerb-rangado.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …