2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kezdődik az iskola, így oltják a gyerekeket

Hirdetés

Kezdődik az iskola, így oltják a gyerekeket

Hétfőn megkezdődött az iskolai oltási akció, amelyre előzetesen 48 ezer diákot regisztráltak a szüleik. Emellett továbbra is lehet az interneten regisztrálni a még beoltatlan 12 év feletti gyermeket. Az iskolai oltásokat augusztus 30. és 31., valamint szeptember 2. és 3. között tartják iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az oltás Pfizer-vakcinával történik – tette közzé a koronavírus elleni védekezés kormányzati portálja.

Az oltás megkezdésének mikéntjéről az Óbudai Gimnáziumban tájékozódtunk. Szűcs József igazgató elmondta, oktatási intézményük is a kijelölt oltópontok egyike, az iskola diákjain kívül még másik négy iskola tanulóit várták a hétfői, illetve várják a csütörtöki napon. Saját diákjaik közül ötvenen jelentkeztek, ami a gimnázium 12 év feletti tanulói korcsoportjának körülbelül tíz százaléka, azonban Szűcs József hangsúlyozta, hogy ebből nem lehet az intézmény átoltottsági arányára következtetni, mivel a hat évfolyamos képzésükben részt vevők közül egyéni regisztráción keresztül sokan már korábban felvették az oltást.

Szűcs József, az intézmény igazgatója

Szűcs József, az intézmény igazgatója

Hirdetés

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Valamiféle képük azonban szerdától mégiscsak lesz, mivel 

az első tanítási nap első osztályfőnöki óráján a tanárok felteszik a kérdést, hogy ki kapott már oltást. A válaszadás ugyan nem kötelező, de az osztályok eredményeinek összesítése után egy hozzávetőleges kép mégiscsak kialakul az iskola védettségéről.

Az oltásra kijelölt szoba előtt három szülő várakozott gyermekével. Egy apuka név nélkül azt mondta, hogy bár nem félnek az átlagosnál jobban a negyedik hullám mutáns vírusától, a biztonság kedvéért úgy döntöttek, hogy miután a család felnőtt tagjait már hónapokkal korábban beoltották, itt az ideje, hogy a gyerek is megkapja a vakcinát.

A III. kerületben három oltócsapat járja egy-egy autóval az intézményeket, viszik az oltóanyagot tartalmazó nagy fémhűtőket, a sürgősségi táskát, fertőtlenítőt és fecskendőket. Két-három óránként váltják a helyszíneket reggel óta – mondta el az Óbudai Gimnáziumban az oltási feladatot épp befejező orvos, dr. Virág Zsuzsanna. Az iskolák két időpont közül választhattak, itt hétfő után csütörtökön jön újra a sofőr, védőnő, adminisztrátor és orvos alkotta team. Minél többen kérik, annál kevesebb lesz a most kezdődő tanévben a hiányzás, s mivel a tanárok döntő többsége is be van oltva, jó esély kínálkozik arra, hogy a 2021/22-es tanév jelenléti […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/31/kezdodik-a-suli-igy-oltjak-a-gyerekeket/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyurcsány Ferencet az őszödi beszéddel fogadták Szolnokon

Utcafórumot tartott csütörtökön Gyurcsány Ferenc Szolnokon, amit azzal zavartak meg, hogy kihangosítva lejátszották az őszödi  …