2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kezdhetnek regisztrálni a tizenévesek és holnaptól az itt élő külföldiek is

Hirdetés

Kezdhetnek regisztrálni a tizenévesek és holnaptól az itt élő külföldiek is

Elérték a 4 millió beoltottat, így szombattól enyhítő rendelkezések léptek hatályba, de a maszkviselés, az éjszakai kijárási tilalom, ami éjfélre módosult, és a csoportosulás tilalma még mindig érvényben van – kezdte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az operatív törzs hétfői tájékoztatóját. 

Gál Kristóf elmondta, a védettségi igazolvány közokirat, aki azt meghamisítja, közokirathamisítást követ el, ami 5 évi szabadságvesztéssel büntetendő. Erről itt írtunk bővebben.

Ismertette, pénteken, szombaton és vasárnap összesen 1966 emberrel szemben intézkedtek, mert nem hordtak maszkot. A kijárási tilalom megszegése miatt az elmúlt 72 órában 668 esetben intézkedtek.

A BRFK munkatársai bejelentésre egy 5. kerületi pincehelyiségben és a 13. kerületi lakásban jelentek meg, itt egy zenés rendezvényen egy szervezőt és 13 vendéget találtak a rendőrök. Az első rendezvényen 4 fő, a másodikon 1 ember drogot is fogyasztott – mondta.

Hirdetés

4 073 149-en vették fel a védőoltás 1. adagját, 2 077 160-an már a 2. adagot is megkapták – erről már az országos tiszti főorvos beszélt. Müller Cecília kiemelte, 1219 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, jelentős részük otthon gyógyul, de még 4872-en kórházban vannak. Ez a szám is folyamatosan csökken, ami azt jelenti, hogy egyre kevesebben szenvednek súlyos betegségtől.

Beszélt arról is, hogy a javuló adatok mellett a védelmi intézkedések és a védőoltások felvétele miatt javulnak az adatok. Kiemelte, az egyének védelme a közösségét is fogja szolgálni, ezért arra buzdított, hogy aki beoltathatja magát, tegye meg. Rendkívül fontos intézkedésnek nevezte, hogy bizonyos helyekre csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni.

Az oltópontokon mindig olyan vakcina áll rendelkezésre, ami az országban van, a vakcinagazdálkodás egy fontos folyamat, hiszen a 2. körös oltásokra meg kell őrizni a vakcinamennyiséget a teljes védettség érdekében.

Arra intett, hogy senki ne hanyagolja el a 2. oltás felvételét.

Beszélt arról is, hogy 106-an haltak meg hétfőre virradóra, figyelni kell egymásra továbbra is. A járvány nem ért véget, a koronavírus még mindig közöttük van.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/03/operativ-torzs-muller-cecilia-koronavirus-oltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva elutasította az Esterházy Magánalapítvány keresetét az Esterházy-kincsek tulajdonjogáért indított perben …