2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kevesen tudnak újraéleszteni idehaza

Hirdetés

Kevesen tudnak újraéleszteni idehaza

Egy közkeletű vélekedés szerint a modern kor emberei elidegenedtek egymástól, különösen a nagyvárosokban, méghozzá olyan mértékben, hogy néha az utcán összeesett társaik mellett is segítségnyújtás nélkül mennek el. Ám az általánosítás ebben az esetben sem szerencsés, hiszen egyre több olyan történet lát napvilágot, amely arról szól, hogy hasonló esetben valaki a mentők megérkezéséig megkezdte az újraélesztést.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány adatai szerint Magyarországon naponta 70 ember esik össze, és szenved hirtelen szívhalált.

Hirdetés

Pedig nem kellene ennek így történnie, hiszen az esetek 90 százalékában segíthetnénk, ha felkészületlenségünk és félelmünk nem állna a cselekvés útjában. 

Az ilyen esetekben az emberélet a szó szoros értelmében néhány percen múlik, és ha akad a helyszínen talpraesett életmentő, aki a mentők kiérkezéséig el tudja látni a beteget, többszörösére nő az áldozat túlélési esélye.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/10/eletmentes-ujraelesztes-elsosegely-oktatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyurcsány Ferencet az őszödi beszéddel fogadták Szolnokon

Utcafórumot tartott csütörtökön Gyurcsány Ferenc Szolnokon, amit azzal zavartak meg, hogy kihangosítva lejátszották az őszödi  …