2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kevesebb mentális kár érte a szüleikkel tanuló gyerekeket

Hirdetés

Kevesebb mentális kár érte a szüleikkel tanuló gyerekeket

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az Indexnek azt mondta: az április 19-i iskolanyitás korai volt, ennek ellenére a tanárok szinte teljes létszámban megjelentek az újranyitott iskolák alsós osztályaiban.

A PSZ emiatt elvárásokat fogalmazott meg a szaktárca számára. Egyebek között azt, hogy a szociális távolság betartását a tantermekben kötelezően írják elő, és az otthon maradó gyermekeket semmilyen hátrány ne érje.

Az elmúlt napok tapasztalatai azt mutatják, hogy minél kisebb egy település, annál nagyobb volt a jelenléti oktatásban való részvétele a diákoknak.

Szabó Zsuzsa emlékeztetett arra a felmérésre, amelyben az oktatási intézmények április 19-i nyitásáról kérdezték meg a pedagógusokat, az oktatásban dolgozókat. A 9500 válaszadó 87 százaléka nem támogatta az újranyitást, ugyanakkor 54 százaléka azt mondta, hogy visszamenne, mert például a gyerekek online oktatása nem lehet annyira hatékony, mintha iskolába járnának, különösen igaz ez az alsósokra.

Hirdetés

Hozzátette, a nagyobb városokban 10 százaléktól 30 százalékig mozgott az otthon maradt tanulók száma. Véleménye szerint minél magasabban képzettek a szülők, annál jellemzőbb, hogy nem engedik vissza a gyerekeket az iskolákba.

Inkább azok a szülők tartották otthon a gyerekeiket, akik tudják őket támogatni az egyéni haladásukban, és azok, akik erre nem tudtak vállalkozni bármilyen ok miatt, ők inkább bevitték az iskolába a gyerekeket.

Kende Ágnes, a Rosa Parks Alapítvány munkatársa szerint is megfigyelhető összefüggés, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy összetettebb a kép, minthogy ki lehessen mondani, a középosztály otthon tartja a gyermekeit, míg a szegényeknek ezt nem tehetik meg.

A szociológus úgy véli, nemcsak most az iskolanyitás során lehetett érzékelni a családi háttér helyzetének szerepét, de az elmúlt egy év alatt is. Kende Ágnes emlékeztetett arra, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok számára nem tudott a digitális oktatás teljes mértékben megvalósulni, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/26/iskolanyitas-digitalis-oktatas-felmeres-pedagosuok-szakszervezete/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …