2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kétszer leállt a szíve, a családja elbúcsúzott tőle, mégis felgyógyult a covidos kismama

Hirdetés

Kétszer leállt a szíve, a családja elbúcsúzott tőle, mégis felgyógyult a covidos kismama

Műtüdős kezeléssel mentették meg három kismama életét a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosai és ápolói. Mindhárom esetben először császárral kivették a babákat, mert csak utána lehetett megkezdeni az életmentő kezelést.

A kismamák egyike volt Baranyai Tímea, aki a harmadik kislányával volt várandós tavaly, de kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Olyan rohamosan romlott az állapota, hogy a kórházban közölték vele, csak a műtüdős kezelés mentheti meg. December 13-án császárral kivették hasából a babát, akit akkor egy pillanatra láthatott, majd mélyaltatásba helyezték és rákapcsolták a műtüdőre.

Beszéltek hozzá, nyugtatgatták, a pszichológus is sokat beszélgetett vele, segített, volt amikor aludt és ő magyar népmeséket olvasott fel neki. Vagy fogták a kezét, hogy érezze, vele vannak, szorítanak neki. Mint mondta, azt is tudja, hogy rengetegen imádkoztak érte.

A kismama a lapnak arról is mesélt, hogy a családja nem lottózik, mert ők az életben szerencsések. Szerencsések, mert a kőkemény történések ellenére élnek és jól vannak. Pedig voltak komoly mélypontok, pánik helyzetek, kétszer megállt a szíve is.

Hirdetés

“Február elején behívták a családomat, hogy búcsúzzanak el tőlem” – mondta. 

Be is jöttek, s bár nincs rá orvosi magyarázat, onnantól rohamosan javulni kezdett az állapotom, nem sokkal később fel is ébresztettek a kómából. Utána is voltak még komoly gondok, le kellett szoknom a gyógyszerekről, amiket kaptam, a tüdőmnek vissza kellett vennie a feladatát szép lassan. Most, egy hónappal a hazajövetelem után már azt mondom, lassan minden olyan lesz, mint a rémálom előtt. A lábam még nem tökéletes, emiatt még nem is vezetek, nem jöttek még vissza az izmaim, de ez is csak idő kérdése – mondta a lapnak.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220505-ketszer-leallt-a-szive-a-csaladja-elbucsuzott-tole-megis-felgyogyult-a-covidos-kismama-szegeden.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt folytat eljárást egy 30 éves dunaharaszti férfi ellen, …