2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kétmillióért szerzett belvárosi irodát, most gellérthegyi luxusvillába költözteti cégeit Rogán Antal bizalmasa

Kétmillióért szerzett belvárosi irodát, most gellérthegyi luxusvillába költözteti cégeit Rogán Antal bizalmasa

Az V. kerületi Aulich utcai irodából a Gellérthegyre, a Rezeda utcába költöztette két cégét, a Monavis Consultingot és a Monavis Holdingot Kertész Balázs  – derítette ki az Opten céginformációs rendszeréből a 24.hu. A harmadik Kertész-vállalkozás, a Monavis Energy egyelőre maradt a Belvárosban a cégadatok szerint.

A Magyar Narancs két évvel ezelőtti cikke szerint bár nincs a nevén, Kertész életvitelszerűen lakhat a gellérthegyi villában, jóllehet, a nyilvánosan fellelhető adatok szerint kérdéses, miből engedhet meg magának efféle luxust.

Rogán Antal jobbkeze

Elsősorban a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat körüli gyanús ingatlan- és egyéb pénzügyek miatt figyelt fel Kertész Balázsra a sajtó évekkel ezelőtt. A mostani miniszter, akkori polgármester jobbkezeként ismert Kertész Balázs volt a Belváros ingatlankezelő cégének vezetője azokban az időkben is, amikor tömegével jöttek a hírek a feltűnően olcsón értékesített önkormányzati üzlethelyiségekről, az Index 2016-os tényfeltárása szerint egyenesen az ő „közreműködésével tökéletesítették  a rendszert úgy, hogy az jogilag támadhatatlan legyen”.

A jogász végzettségű Kertésznek is van jó áron szerzett irodája a Belvárosban. Ez az Aulich utca 3. szám alatti helyiség, amelynek története még V. kerületi mércével mérve sem mindennapi. Részletesen előszöraz Index tárta fel még 2016-ban.

  • A közel 250 négyzetméteres iroda 2011-ig az önkormányzaté volt,
  • majd az V. Kerület eladta kedvezményes áron, 44 millió forintért Fürstner József fogorvosnak, akit egyébként nemrég a Magyar Sí Szövetség elnökének választottak.
  • Kertész Balázs – aki ekkor még bőven a Belváros kötelékében állt – 2014-ben tűnt fel a történetben: Fürstner az ő cégébe, a Monavis Consultingba apportálja az ingatlant, cserében résztulajdonos lesz. Fürstner 2016 végén aztán távozott a cégtől.
  • Ekkorra már egyedül Kertész Balázs egyszemélyes cége az ingatlan tulajdonosa.
  • Az Aulich utcai helyiség adásvételi szerződése (amely Fürstner és az V. kerület közt jött lére) eltűnt az önkormányzat irattárából.
  • A Transparency International Magyarország évekig pereskedett az önkormányzattal, amely különböző érvekkel próbálta csökkenteni felelősségét az ügyben. A bíróság végül arra kötelezte a kerületet, hogy adja ki a szerződést, erre az eltűnt szerződés előkerült, a Magyar Narancs nyilvánosságra is <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/13/ket_millioert_szerzett_belvarosi_irodat_most_gellerthegyi_luxusvillaba_koltozteti_cegeit_rogan_antal_bizalmasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Késnek a vonatok Pécs és Dunaújváros irányába

Késnek a vonatok Pécs és Dunaújváros irányába

Jelentős késések vannak a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs és a Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vasútvonalakon – tájékoztatta a Mávinform hétfő délután …