2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Két járőrpáros folyamatos jelenlétét kérik az Örs vezér terére a belügyminisztertől

Hirdetés

Két járőrpáros folyamatos jelenlétét kérik az Örs vezér terére a belügyminisztertől

Az Index cikksorozatban számolt be arról, milyen tarthatatlan állapotok uralkodtak az Örs vezér terén. Több olvasói levél is súlyos közbiztonsági problémákat sérelmezett, leginkább az M2-es metróvonal Örs vezér téri állomásának bejáratánál.

Azóta a sajtóban megjelent cikkek hatására észrevehetően több rendőr teljesít szolgálatot a környéken, annak a problémás galerinek a jelenléte már nem tapasztalható, ami miatt a legtöbb panaszos levél kezdetben született. Nem is szeretné senki, ha a korábban kifogásolt állapotok visszatérnének.

Két járőrpáros folyamatos jelenlétére lenne szükség az Örs vezér tere közbiztonságának fenntartásához

– olvasható az MSZP Országos Központjának közleménye szerint abban a levélben, amelyet két szocialista politikus, Zugló vezetői, Horváth Csaba és Tóth Csaba írt Pintér Sándornak.

Hirdetés

Emlékeztetnek rá: a közelmúltban nyilvánosságot kapott, hogy a téren egy néhányfős banda tartotta rettegésben a járókelőket, koldultak és erőszakosan zaklatták a mellettük elhaladókat.

Zugló önkormányzata, a Zuglói Önkormányzati Rendészet és a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyors és hatékony együttműködésének és a demonstratív rendőri jelenlétnek köszönhetően mára jelentősen javult a helyzet.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy az elért eredményeket hosszú távon is fenntarthassuk, éppen ezért fontosnak tartjuk a folyamatos rendőri jelenlét biztosítását. Tisztában vagyunk azzal, hogy a rendőrségnél közel harmincszázalékos létszámhiány van, ami nehezíti a feladat teljesítését, ugyanakkor nem hagyhatjuk, hogy Budapest legforgalmasabb közlekedési csomópontjában ismét romoljon a közbiztonság. Saját rendészetünkkel is konzultálva úgy gondoljuk, ehhez két járőrpáros folyamatos jelenlétére lenne szükség

– fogalmaznak a szocialista politikusok.

Levelükben azt is megemlítik, hogy Zugló önkormányzata az elmúlt években a pénzelvonások ellenére is számos alkalommal és módon hozzájárult a rendőrség munkájához, a munkafeltételek javításához.

Zuglóban több száz térfigyelő kamera segíti a közbiztonság fenntartását és a rendőrség munkáját, ezek számát folyamatosan bővítik.

Zugló önkormányzata már eddig is több szolgálati lakást biztosított a XIV. kerületi Rendőrkapitányságon szolgáló rendőröknek, idén pedig újabb három szolgálati lakást kívánnak átadni a részükre.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/27/ket-jarorparos-folyamatos-jelenletet-kerik-az-ors-vezer-terere-a-belugyminisztertol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halálos gázolás történt Miskolcon

Halálos gázolás történt Miskolcon

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt este nyolc óra előtt nem sokkal Miskolcon az Andrássy …