2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Két hónapon belül dönthet a magyar helyreállítási tervről az Európai Bizottság

Hirdetés

Két hónapon belül dönthet a magyar helyreállítási tervről az Európai Bizottság

Magyarország az elsők között nyújtja be helyreállítási tervét az Európai Bizottságnak – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-nek.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken találkozott Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, ahol az aktuális kérdések mellett az Európai Unió jövőjével kapcsolatos ügyek is napirendre kerültek. 

A legfontosabb a koronavírus-járvány okozta válság következményeinek enyhítésére szolgáló Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) volt, amelyben az állam- és kormányfők még tavaly decemberben a hétéves költségvetéssel együtt állapodtak meg.

A helyreállítási alapból MAGYARORSZÁGOT 2511 MILLIÁRD VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ILLETI MEG, ÉS EZENKÍVÜL LEHETŐSÉG VAN 3384 MILLIÁRD FORINT HITEL FELVÉTELÉRE.

Hirdetés

Magyarország jól áll az újraindítási terv elkészítésében, és az elsők között fogja benyújtani. A miniszterelnök egyértelművé tette a bizottság elnökének, hogy Magyarország a saját újraindítási tervét az alap vissza nem térítendő támogatási részére fogja beadni − mondta Gulyás Gergely. Hozzátette:

Világos fókuszai vannak a magyar tervnek, ilyen az egészségügy fejlesztése, amelyre a legtöbbet költené a kormány, továbbá az infrastruktúra fejlesztése, amely kibocsátáscsökkentéssel is együtt jár, és vasúti, valamint agglomerációs HÉV-fejlesztéseket tartalmaz. Kiemelt terület továbbá a felsőoktatás fejlesztése és az átállás a körforgásos gazdaságra.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/24/gulyas-gergely-europai-bizottsag-ursula-von-der-leyen-orban-viktor-unios-helyreallitasi-alap-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szlovák férfitól szerezte be a drogot a magyar díler

Két férfira figyeltek fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) nyomozói pár hónappal ezelőtt. Egyikük …