2020. május 26., keddMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.26. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Két egészségügyi dolgozó megfertőződött a Semmelweis Egyetem I. számú gyermekklinikáján

Hirdetés

Két egészségügyi dolgozó megfertőződött a Semmelweis Egyetem I. számú gyermekklinikáján

Koronavírussal fertőződött a Semmelweis Egyetem I. számú gyermekklinikájának két munkatársa is, értesült a Qubit, amelynek a hírt meg is erősítette a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, Szabó Attila.

Hirdetés

A lap azt is megtudta Szabótól, hogy az elmúlt két hétben 98 alkalmazottat teszteltek koronavírusra, és vasárnap estig a klinika minden dolgozója átesik a szűrővizsgálaton.

Szabó elmondta, hogy az egyik kollégánál ugyan csak négy nap után merült fel a náthaszerű tünetek mellett a koronavírus gyanúja, ám mivel az érintett dolgozó mindig maszkot hordott, nem fertőzött meg senkit. „Egyedül a Rókusban izolált, azóta is tünetmentes műtősfiú lehet kontaktént fertőzött” – mondta Szabó a lapnak.

A rektorhelyettes szerint értesítették minden olyan beteg szüleit, akiket az igazoltan fertőzött munkatársak kezeltek, és a hatóságok is megtették a szükséges intézkedéseket. Szabó hozzátette, hogy a gyermekklinikán minden dolgozó számára rendelkezésre állt és áll a feladatának megfelelő védőeszköz és a megfelelő mennyiségű fertőtlenítő is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/03/28/ket_egeszsegugyi_dolgozo_megfertozodott_a_semmelweis_egyetem_i._szamu_gyermekklinikajan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az aranylakodalmát ünnepelné a meggyilkolt Szilágyi István

Egy hónappal az 50. házassági évfordulójuk előtt gyilkolta meg Szilágyi Istvánt az otthonában a gyanú …