2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Készül a fideszes törvényjavaslat, 15-20 százalékos áron lehetne megvenni műemléki ingatlanokat

Hirdetés

Készül a fideszes törvényjavaslat, 15-20 százalékos áron lehetne megvenni műemléki ingatlanokat

Heteken belül az Országgyűlés elé kerülhet egy törvényjavaslat, amely lehetővé teszi a bérlők nagy része számára a budai Vár önkormányzati lakásainak megvásárlását – nyilatkozta a 24.hu-nak Böröcz László kormánypárti országgyűlési képviselő.

A tervek szerint hasonló feltételekkel, hasonló kedvezményű vételi jogot kívánnak biztosítani azoknak a lakóknak, akik a rendszerváltás után nem vehették meg budavári lakásukat, mint azoknak, akik megvásárolhatták azt.

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a bérlők a becsült piaci ár mindössze 15-20 százalékáért szerezhetik majd meg ezen lakások tulajdonjogát. Böröcz László ugyanakkor hozzátette, hogy a lakások értékbecslése és az adásvételek lebonyolítása a Budavári Önkormányzat feladata lesz majd.

Böröcz László

Böröcz László

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A fideszes politikus szerint a törvényjavaslat nem kizárólag az I. kerületi önkormányzati lakások megvásárlására vonatkozik majd, hanem

minden olyan műemléki védettség alatt álló ingatlanra,

amelyet bérlőik nem vehettek meg az 1990-es években. Ilyen helyzetben lévő ingatlanok elsősorban a budai Várban akadnak, a rendszerváltás utáni években ezeket ugyanis nem lehetett privatizálni, így önkormányzati tulajdonba kerültek.

Böröcz László […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/27/olcsobban-vehetik-meg-onkormanyzati-lakasukat-a-budai-var-lakoi-borocz-laszlo-bayer-zsolt-fidesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …