2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Keszthelyre viszik a vadászati kiállítás üdvözlő szobrát

Hirdetés

Keszthelyre viszik a vadászati kiállítás üdvözlő szobrát

Közel két és fél év tervezés és szobrászati megvalósítás után elkészült az Egy a Természettel 2021 Vadászati és Természeti Világkiállítás üdvözlő szobra.

Az alkotás Szőke Gábor Miklós műve, ami több, mint 10 tonna hullajtott agancsból épült fel, amelyek találkozása egy bőgő szarvasbikát formáznak meg, és melynek száján keresztül léphetnek be a látogatók a világkiállítás helyszínére – derül ki a Totem létrehozásáról szóló rövidfilmből.

Ahogy az élet minden területén, úgy a munkámban is gyakran merítek erőt és inspirációt a természetből. Szobraim a saját világomban felnagyított antropomorf vadon élő állatok, amelyekhez, a legősibb művészeti ábrázolásokhoz hasonlóan, mágikus erőt és jelentést tulajdonítok 

– osztotta meg a Szőke Gábor Miklós, aki elmesélte, hogy 3 évvel ezelőtt felkértek, hogy hullajtott agancsokból tervezze meg a világkiállítás üdvözlő szobrát. és olyan szimbólumban gondolkodott, amely egy személyben testesíti meg a magyar kultúrát, ezért esett a választása a csodaszarvasra.

Hirdetés

A Totem kifejezi a spirituális kapcsolatot az állat és az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/25/vadaszati-vilagkiallitas-totem-szobor-alkotas-agancsok-szarvas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …