2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kést szegezett élettársa torkához egy férfi, hogy lelőjjék a rendőrök

Hirdetés

Kést szegezett élettársa torkához egy férfi, hogy lelőjjék a rendőrök

A 30 éves, büntetett előéletű férfi két évvel ezelőtt augusztusban sok nyugtatót vett be, amitől bódult állapotba került. Közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, de nem úgy, ahogy mások. Hogy megmutassa, komolyan gondolja, egy késsel a bal csuklóját és az alkarját is megvágta. Mivel a nő nem tudta lebeszélni tervéről, a 112-es hívószámon segítséget kért. A férfi arra gondolt, hogy vallási okok nem önkezével vet véget az életének, hanem lelöveti magát egy rendőrrel, amit úgy akart elérni, hogy a nő nyakához tart egy kést és akkor majd a rendőr meghúzza a ravaszt. Mint a filmekben. 

Amikor a rendőrök megérkeztek, a férfi megragadta élettársa haját, az úttest közepére rángatta és térdre kényszerítette. Egy nagy pengéjű konyhakést szegezett az asszony torkának és azt kiabálta:

A férfi a földre zuhant, a nő pedig elszaladt miután kiszabadult a szorításból. Az ellenálló férfit megbilincselték a rendőrök. A Miskolci Törvényszék állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény megvalósításával elkövetett terrorcselekmény miatt a férfi 5 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A megyei főügyészség a büntetés jelentős súlyosítását indítványozta. A férfi a védőjével együtt elsősorban teljes körű felmentés, téves ténymegállapítás és téves minősítés miatt, másodsorban a büntetés enyhítése miatt jelentett be fellebbezést. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a Büntető Törvénykönyv alapján minimum 10 évi fegyházbüntetéssel, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekmény elkövetőjének büntetése rendkívül enyhe. A férfi többszörösen büntetett előélete, az elkövetett cselekmény jellege és módja miatt tettarányos, súlyosabb büntetés kiszabásának van helye. Az ügyészségi és védelmi fellebbezések alapján a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla határoz.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220506-meg-akart-halni-de-vallasi-okokbol-nem-akart-ongyilkos-lenni.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megint megszökött egy 12 éves kislány, akit már korábban is köröztek

Megint megszökött egy 12 éves kislány, akit már korábban is köröztek

A rendőrség még február közepén számolt be arról, hogy keresik Bartus Dzsenifert. Azt követően a kislány …