2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kérdőívben kell vallaniuk a gyermekvédelmi dolgozóknak arról, hogy kivel élnek és hol buliznak

Hirdetés

Kérdőívben kell vallaniuk a gyermekvédelmi dolgozóknak arról, hogy kivel élnek és hol buliznak

Mint megírtuk, az Országgyűlés június 11-én fogadta el azokat a gyermekvédelmi szigorításokat, amelyek jelentős része már július 1-jén hatályba is lép. A törvénycsomag többek között arra is kitér, hogy kötelező lesz júliustól a pszichológiai alkalmassági és kifogástalan életvitel vizsgálata a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek és a szakmai munkakörben foglalkoztatottjainak.

A Népszava beszámolója szerint sokan már múlt pénteken átvették a „kifogástalan életvitelt” ellenőrző adatlapot, amelyen a velük egy háztartásban élő felnőttnek is vállalniuk kell, hogy életvitelüket bármikor vizsgálhatja a „rendőrség belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési feladatokat ellátó szerve”.

Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak elmondta, hogy reprezentatív álláspont még nincs, hiszen a dolgozók többsége majd csak a napokban kapja meg a dokumentumot. De már van olyan szakember, aki jelezte: munkáltatója pironkodva adta át neki a papírt, mert szégyellte, hogy ilyen feladatot kell teljesítenie. Egy másik dolgozó kijelentette: „hülyeségeket” fog beírni.

Hirdetés

Hozzátette, hogy elsősorban a szabadidő eltöltésére vonatkozó kérdések és a hozzátartozókat is érintő kötelezettség miatt tiltakoznak a gyermekvédelemben dolgozók.

Ugyan szerinte is elfogadható elvárás, hogy aki ezen a területen vállal munkát, legyen például feddhetetlen életű, de az magánügy, hogy ki hol bulizik, vagy hova jár sörözni a barátaival.

Tényleg a rendőrség bűnfelderítési osztálya ellenőrzi majd, hogy a gyermekfelügyelő azon a helyen bulizik, amit megjelölt? És mi történik, ha a szomszéd Juli néni szerint nem is oda jár? Vagy mi lesz, ha máshol táncol szombat este? Mi történik azzal, aki beírja, hogy Ibizára jár szórakozni egy ismert kormányközeli vállalkozóval?

– fogalmazott.

Köves Ferenc azt is elmondta, jogi szempontból is megvizsgálják, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/20/gyermekvedelem-kerdoiv-atvilagitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …