2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kérdéses a kínai vakcina hatásossága, az operatív törzs készen áll a harmadik oltásra

Hirdetés

Kérdéses a kínai vakcina hatásossága, az operatív törzs készen áll a harmadik oltásra

A vakcinagyártók alkalmazási előirata szerint alkalmazzuk a vakcinákat, ha a járvány úgy alakul, Magyarország készen áll a harmadik oltásra − tájékoztatta az operatív törzs az RTL Klub híradóját. A televízió amiatt kereste fel a testületet, mert nagy számban vannak olyanok, akiknél a kínai Sinopharm-vakcina utáni antitest-vizsgálat negatív eredményt mutatott, többségben idős, hatvan év feletti pácienseknél.

Az oltóanyag biztonságosságáról és klinikai védelméről − ahogyan azt korábban már lapunk is megírta − még az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sem tud pontos képet adni.

Rusvai Miklós víruskutató is megerősítette, hogy a kínai vakcinával oltottak mintegy ötödénél nem alakul ki a megfelelő immunválasz. Így náluk fontos lenne, hogy kapjanak harmadik oltást október előtt, hogy ezzel megelőzzük a negyedik hullám kialakulását.

Hirdetés

Voltak olyanok, akik elmentek külföldre, megkapták a harmadik vakcinát úgy, hogy nem volt ellenanyaguk, mRNS-vakcinát kaptak, ezek a vakcinák pedig nagyon szépen megemelték az immunitásukat

− közölte a Sinopharm-vakcinával oltottak nevű Facebook-csoport alapítója, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a csoporttagok bejegyzéseit, és már több mint hétszáz alkalommal találkozott olyan esettel, hogy ezzel a vakcinával oltottak negatív eredményt produkáltak az antitest-vizsgálatokon.

A Videoton vállalat saját dolgozóin végzett ingyenes, önkéntes ellenanyag-vizsgálatot. Az eredmények szerint akik a kínai oltóanyagot kapták, nem mutattak megfelelő védettséget a vírussal szemben.

A Sinopharm oltása után a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében nem volt kimutatható ellenanyagszint

− mondta Sinkó Ottó, a cég társ-vezérigazgatója a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/30/idosek-koronavirus-oltas-kinai-oltoanyag-sinopharm-vakcina-vedettseg-antitest-videoton-rusvai-miklos-karacsony-gergely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két motoros halt szörnyet Böhönyénél és Celldömölknél

Két motoros halt szörnyet Böhönyénél és Celldömölknél

Böhönyénél egy pótkocsis traktorral, Celldömölknél egy személyautóval ütköző motoros halt meg hétfőn – adta hírül a BalesetInfó. A …