2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Keményen nekiment Gulyás Gergely az Európai Ügyészség vezetőjének

Hirdetés

Keményen nekiment Gulyás Gergely az Európai Ügyészség vezetőjének

Június 1-én megkezdte működését az Európai Ügyészség (EPPO). Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón kapott is egy kérdést arról, hogy Magyarország miért nem csatlakozott az EU pénzügyi érdekeit sértő csalások és egyéb bűncselekmények kivizsgálására hivatott szervezethez. 

A miniszter emlékeztetett: Magyarország több más EU-tagországgal, Lengyelországgal, Írországgal, Dániával és Svédországgal együtt marad ki az Európai Ügyészségből. Ennek fő oka, hogy a csatlakozás sértené a szuverenitást, az Európai Ügyészség első vezetőjének a személye pedig önmagában cáfolja a szervezet hatékonyságát.

Gulyás Gergely hozzáfűzte, arról a Laura Codruța Kövesiről van szó, aki Romániában koncepciós eljárásokat folytatott magyar politikusok ellen, melyek a minimális jogállami alapértékeket is megsértik.

Hirdetés

Nyilvánvalóan alkalmatlan arra, hogy egy ilyen szervezetet vezessen. Saját hazájában indult ellene büntetőeljárás, és az a magyarellenesség, amely az ő tevékenységét jellemezte, az annyira vitán felül állt, hogy a magyar belpolitikában kormánypárt és ellenzék között sem volt nézetkülönbség

– fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy Laura Codruța Kövesi kinevezése ennek a szervezetnek az élére bármilyen jóindulatra rácáfol.

Laura Codruța Kövesi

Laura Codruța Kövesi

Fotó: Kenzo Tribouillard / AFP

Laura Codruța Kövesi kinevezését 2019 októberében hagyták jóvá. Mandátuma 7 évre szól, és európai főügyészként az a feladata, hogy nyomozzon és büntetőeljárást indítson az uniós pénzügyi érdekeket sértő csalás, korrupció, pénzmosás ügyében. 2013 és 2018 között a román Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) vezette, hivatali idejében összesen több […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/03/gulyas-gergely-laura-codrutakovesi-europai-ugyeszseg-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Hódmezővásárhelyen a tram-train civilizációs átalakulást hoz: minden itteni család életét meg fogja változtatni ez a …