2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kemenesi Gábor: A fertőzés rendkívül gyorsan terjed

Hirdetés

Kemenesi Gábor: A fertőzés rendkívül gyorsan terjed

A világ járványmutatói egyértelműen jelzik, hogy egy rendkívül fertőző vírussal van dolgunk. A tudomány jelenlegi ismeretei és a tapasztalatok alapján is a vakcina a legjobb fegyverünk a vírus ellen − jelentette ki Kemenesi Gábor, a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium adjunktusa. Közösségi oldalán közzétett bejegyzésében néhány, koronavírussal kapcsolatos kérdésre adott választ a kutató.

Sokan felteszik a kérdést, hogy el lehet-e kapni a koronavírust a vakcinák felvétele után. A virológus úgy fogalmazott, hogy a jelenleg elérhető vakcinák a súlyos megbetegedés és a halálos kimenetel esélyét hivatottak csökkenteni, így a kórházi kezelések számát és a korlátozások szükségességét is csökkentik.

Hozzátette, hogy a légúti fertőzésekre rendkívüli nagy kihívás teljes védelmet biztosító vakcinát gyártani, sokszor nem is lehetséges. A gyakorlati tapasztalatok ugyanakkor azt jelzik, hogy a vakcináltak kisebb eséllyel fertőződnek és adják tovább a vírust.

Hirdetés

A kutató kitért arra is, hogy a megbetegedés halálos kimenetelű lehet, főként az idősek és bizonyos krónikus megbetegedéssel élők körében.

Mivel a fertőzés rendkívül gyorsan terjed, és egy-egy járványgócban egyszerre túl sok ember kerül kórházi kezelés alá, a legfontosabb védelmi eszköz, ha ezt a hatást csökkentjük. A vakcináltak körében mind a kórházi kezelés esélye, mind pedig a halálozás aránya jelentősen csökkent

− emelte ki a szakember, aki hozzátette, hogy az oltottak nem csupán a súlyos kimenetel ellen védettek jobban, de a vírust is kevésbé képesek továbbadni, így a járvány terjedését is fékezik.

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/31/kemenesi-gabor-virologus-covid-19-vilagjarvany-koronavirus-oltas-vakcina-egeszsegugy-korhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gulyás Gergely: Az európai kereszténység nem él könnyű időket

Az európai kereszténység nem él könnyű időket − jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter …