2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kellene, mégsem fizet a kormány a fővárosi közlekedésért

Hirdetés

Kellene, mégsem fizet a kormány a fővárosi közlekedésért

Miközben a közösségi közlekedés rendkívül nehéz helyzetben van, Palkovics László miniszter a fővárosnak járó közösségi közlekedési normatíva elbliccelésére játszik. Erről írt levelet Karácsony Gergely főpolgármester a miniszterelnöknek. A tét nem kevés pénz, 12 milliárd forint, a BKK működési költségeinek 7 százaléka.

Évekkel ezelőtt Önök ígéretet tettek, hogy kiveszik a részüket abban, hogy fenntartható legyen a fővárosi közösségi közlekedés működtetése, erről megállapodtak a Fővárosi Önkormányzattal, most  pedig felrúgnak egy olyan egyezséget, amely Tarlós István ideje alatt zavartalanul működött. Ha nem kapja meg a támogatást a Fővárosi Önkormányzat november 24-ig, akkor félő, hogy veszélybe kerül a budapesti közösségi közlekedés, ezzel pedig a budapestiek jogai sérülnek. 

– írta levelében a főpolgármester.

Az állam támogatási kötelezettségének annak ellenére sem tett még eleget, hogy Budapest közösségi közlekedésének központi költségvetési támogatását törvény írja elő. A közösségi közlekedési normatíváról lapunknak korábban Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes azt mondta,

Hirdetés

a BKK-nak havonta körülbelül tízmilliárd forintot ad a főváros, amiből egymilliárdot az állami normatíva fedezne, a többit a főváros egyéb bevételeiből egészíti ki.

Mivel eddig az állam nem fizetett, a főváros kénytelen előfinanszírozni az állami részt. Azt is megemlítette, hogy 2016-ban még 18 milliárd volt az állami normatíva, 2017-ben már csak 15 milliárd most már csak 12 milliárd, miközben a cég működtetési költségei inkább nőttek, mint csökkentek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/12/nem-fizet-a-kormany-a-fovarosi-kozlekedesert/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor szerint Brüsszel nem védi meg a gyermekeket és a családokat

Orbán Viktor szerint Brüsszel nem védi meg a gyermekeket és a családokat

Orbán Viktor péntek este a Varsóból jelentkezett be a Facebook-oldalán, ahol kifejtette a véleményét Brüsszelről, …