2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / „Kell valami ahhoz, hogy valaki három rendőrbe is beleszúrja a kést”

Hirdetés

„Kell valami ahhoz, hogy valaki három rendőrbe is beleszúrja a kést”

A Független Rendőr Szakszervezet tagjai nevében részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki a szolgálatteljesítés közben elhunyt Baumann Péter családjának! – írja weboldalán a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ).

Mint ismert, Baumann Péter főtörzsőrmesterre 2023. január 12-én éjszaka támadott rá egy őrjöngő férfi Budapesten. A mindössze 29 éves férfi a kórházba szállítását követően belehalt súlyos sérüléseibe.

Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára az Indexnek elmondta, bár ő személyesen nem ismerte Baumann Pétert, a történtek megrázták, és úgy véli, ezzel kollégái sincsenek másképp.

Természetesen minden rendőr megkapja a megfelelő kiképzést, de az ilyen helyzetekre nem lehet felkészülni. Az egész rendőrtársadalmat lesújtotta a hír, még annak ellenére is, hogy pontosan tudjuk, ha elmegyünk dolgozni, nem biztos, hogy haza is érünk 

Hirdetés

– mondta lapunknak Pongó Géza, hangsúlyozva, hogy természetesen nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, de a szakmával járó veszély vitathatatlan.

Nem feltétlenül számíthattak arra, hogy az elkövető ilyen agresszív

A szakszervezeti vezető úgy látja, hogy az ügyben az egyik legelgondolkodtatóbb kérdés a fegyverhasználat.

Mint ismert, a 35 éves támadó – aki késével mind a három, helyszínen lévő rendőrt megszúrta – csak azért nem tudott elmenekülni, mert a ház előtt váró járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte.

Pongó Géza arra a kérdésre, hogy a kint tartózkodó rendőr miként értesült a bent történtekről, úgy felelt, hogy vélhetően őt már rádión tájékoztatták arról, hogy erőszakos és veszélyes elkövetőről van szó.

Ezzel szemben a házban intézkedő kollégák nem feltétlenül számíthattak arra, hogy egy ilyen agresszív valakivel lesz dolguk

– mutatott rá.

Hangsúlyozta, azt csak a vizsgálat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/14/rendorgyilkossag-elkoveto-rendorszakszervezet-pongo-geza-tamadas-ujbuda/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

„16 140. Ez csak egy szám. Ennyi pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből. De minden szám …