2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Keletről jön a fagy, nyugaton megúszhatják

Hirdetés

Keletről jön a fagy, nyugaton megúszhatják

Ónos eső, illetve délutáni havazás veszélye miatt adott ki figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra. A tudományos időjóslatok szerint az északi,  északkeleti országrészekben: Pest-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Heves-, Nógrád-, Borsod-Abaúj-Zemplén- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben válhatnak életveszélyesség az országutak az ónos eső miatt karácsony másnapján. A biztonságos közlekedést havazás is nehezítheti délutántól.

Az északkelet felől beáramló hideg légtömegben az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti részén havazás kezdődik, illetve az eső havazásba vált, de néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső lehet. Az említett északi tájakon a délutáni, esti órákra több helyen is várható 3-8 cm körüli hóréteg, majd gyengül a csapadék.

Borsod északi részén, a Sajó-völgye, Heves-Borsodi-dombság térségében, illetve a Bükkben 8-10 cm-t meghaladó mennyiség is lehetséges. Késő este a Dunántúl északi részén és a főváros környezetében is gyengébb havazás valószínű, kis mennyiségű hóval. Vasárnapra virradó éjjel a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökken, és  az esőt ónos eső válthatja fel. – figyelmeztet az Országos Meteorológiai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/25/onos-eso-havazas-omsz-figyelmeztetes-veszely/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Egy friss magyar kutatás az akrilamid jelenlétét mérte a kávéban. Mint kiderült, a kávéfajta típusa és …