2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Keddenként megugrik a fertőzöttek száma

Keddenként megugrik a fertőzöttek száma

Érdekes hullámzást vett észre a hazai koronavírus-fertőzöttek számának alakulásában a G7.hu: hetek óta kiugró értéket produkálnak a keddi napok. A megfejtés a járvány terjedésével már bevallottan lépést tartani nem tudó tesztelési gyakorlatban rejlik. És meglehetősen egyszerű: 

hétvégén nem vagy alig működnek a magánszolgáltatók PCR-teszt-mintavételi pontjai, és az akkreditált magánlaborok sem dolgoznak. 

Még a magánegészségügyi szolgáltatóknál ígért kétnapos leletkiadási határidő is a munkanapokra értendő, ezért az újonnan feltárt koronavírus-pozitív esetek is csak ekkor kerülnek be a hivatalos állami statisztikába. 

A portál emlékeztet arra is, hogy a hét elején rendre kevés mintavételről adott hírt az operatív törzs, és a számok mindig a hét második felére futottak fel. Ebből arra következtetnek, hogy a szokottnál kevesebb hétfő-keddi tesztből arányaiban sokkal többet végeztetnek központilag. Az állami ingyenes teszt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/13/koronavirus_teszt_maganegeszsegugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Baleset történt Budán, az Egér úton

Baleset történt Budán, az Egér úton

Két személyautó ütközött össze Budapest XI. kerületében, az Egér út és Kőérberki út kereszteződésénél, a …