2021. március 6., szombatMa Leonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.06. Leonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Katasztrofális éve volt az utazási irodáknak, nyárra várnak jelentős javulást

Hirdetés

Katasztrofális éve volt az utazási irodáknak, nyárra várnak jelentős javulást

A turisztikai szektor, és ezen belül különösen az utazási irodák katasztrofális évet zártak. A visszaesés nemzetközi és hazai vonatkozásban egyaránt 80-90 százalékos volt

– válaszolta az Index kérdésére Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője.

Azt még nehéz megbecsülni, hogy csődök lesznek-e a szektorban, mert az utazási irodák kivárnak, vagy a tulajdonosok számos esetben hibernálták a vállalkozásukat. A későbbi tendenciákat látva derül majd ki, hányan élik túl a válságot, de “leépítésekre sajnos már így is szükség volt”.

Bakó szerint alternatív lehetőségek és megoldások kevésbé jellemzők ezen a területen, de hallottak olyan turisztikai vállalkozókról, akik megpróbálkoztak például a csomagküldéssel vagy egészségügyi eszközök forgalmazásával. Az egzotikus kirándulások szezonjával és a nyár közeledtével, a 2019. évihez képest jóval alacsonyabb mértékben, de megkezdődtek a foglalások és az utazások.

Hirdetés

Bértámogatást ez a szektor is igényelhetett:

A járvány első hullámának idején négy hónapig tartó járulékmentességben, majd több hónapos munkahelymegtartó támogatásban részesült a szektor. Utóbbiban jelenleg is részesül a hazai utazási irodák egy része

– mondta Bakó, aki szerint problémát jelenthet a megfelelő kvalitású és számú munkavállalóval történő újraindulás, mert nagyon szaktudás specifikus területről van szó.

A bizonytalan időpontú nyitás kapcsán azt tapasztalják, hogy a magyarok jelentős részének utazási kedve töretlen, sőt, egyre növekszik, és a nyáron fellendülésre számítanak:

A belföldi utazások száma tekintetében idén nyárra már jelentős, akár a tavalyival megegyező számú utazóra számítunk. A külföldi utazásoknál az idén még biztos nem fogjuk elérni a 2019-es szintet, de nagyon reméljük, hogy 2022-ben már közelíteni fogjuk azt.

Távolságtartásra felszólító felíratok a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én.

Távolságtartásra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/21/koronavirus-utazasi-irodak-katasztrofa-nyar-nyitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony: káoszba fulladt az oltási terv, de mi segítünk

Karácsony: káoszba fulladt az oltási terv, de mi segítünk

Levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és a Budapesti …