2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Katasztrófák Afganisztántól Louisianán át a McDonald’s-ig

Hirdetés

Katasztrófák Afganisztántól Louisianán át a McDonald’s-ig

  • Exkluzív nagyinterjút adott az Indexnek Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke. Egyebek mellett arról mesélt, hogyan jutott el Hercegszántóról Amerikán, Németországon és Szerbián át az Erste elnök-vezérigazgatói székébe. 
  • Megkezdődött az iskolai oltási akció, amelyre előzetesen 48 ezer diákot regisztráltak a szüleik. Budapesten a fővárosi kormányhivatal telepéről, a Teve utcából szállították ki a vakcinákat az intézményekbe. A 12–17 éves korosztályban augusztus 25-ig a regisztrált 203 ezerből 168 ezren vették fel az oltást. A cél, hogy minél több diák legyen beoltva, biztosítva ezzel is a jelenléti oktatás zavartalanságát.
  • Röst Gergely, az Orbán Viktor járványmatematikai modellező csoportját vezető szegedi tudós arról beszélt az Indexnek, hogy a járványügyi megfigyelés csúcsát jelentő Angliában egyetlen egyetemen kétszáz modellező van, míg itthon a miniszterelnöki háttércsapat magja tizenkét főből áll. Dicsérte, hogy itthon hamar felismerték a multidiszciplináris elemzőcsoport szükségességét, de szerinte állandó megfigyelőrendszert kell létrehozni.
  • Aktív politikai napot tudhat maga mögött Karácsony Gergely főpolgármester. Reggel a Népszavának adott interjúval indított, ahol azt mondta: „Az Alaptörvény nem legitim, nem fogok felesküdni rá.” Délelőtt kapta a hírt, miszerint egyhangúlag támogatta a Nemzeti Választási Bizottság népszavazási kérdését a Fudan Egyetemről, vagyis elindulhat az aláírásgyűjtés a kínai egyetem budapesti campusát előkészítő törvény visszavonására. Délután pedig kitüntette a magyar lombikbébiprogram atyját, Kaáli Géza professzort. 
  • A Momentum nem támogatja a budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését, de módosítanák a főpolgármester előterjesztését. Egy nemzetközi jogász szerint a kormány a főváros nélkül is meg tudja rendezni az atlétikai vb-t, mivel a Nemzetközi Atlétikai Szövetség a kormánnyal állapodott meg a rendezésről. Dénes Ferenc sportközgazdász az Indexnek arról írt, ki mindenki veszítene, ha a Gyurcsány–Karácsony-javaslat alapján kidobná az ország az atlétikai világbajnokságot.
  • Afganisztánban újabb merénylet történt. Ezúttal rakétákat lőttek ki Kabul repülőterére hétfő reggel. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.
  • Hatalmas pusztító erővel érkezett meg az Ida nevű hurrikán az Egyesült Államok déli partjaihoz vasárnap este. Az ötfokozatú Saffir–Simpson-skálán négyes erősségű hurrikán fákat csavart ki, tetőket bontott meg és tépett le, a geológusok jelentése szerint pedig még a Mississippi folyó egy szakaszán az áramlást is visszafordította a viharos erejű szél. A természeti katasztrófa miatt eddig <a href="//index.hu/kulfold/2021/08/30/usa-ida-hurrikan-new-orleans-halal/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/30/katasztrofak-afganisztantol-louisianan-at-a-mcdonald-s-ig/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gulyás Gergely: Az európai kereszténység nem él könnyű időket

Az európai kereszténység nem él könnyű időket − jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter …