2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kata, rezsicsökkentés, villany és gáz. Mi várhat ránk augusztusban?

Hirdetés

Kata, rezsicsökkentés, villany és gáz. Mi várhat ránk augusztusban?

Augusztus egészen más lesz, mint 2022 első hét hónapja. Az elmúlt napokban a kormány egyre másra hozta azokat a rendelkezéseket, amelyek mától megváltoztatják a legtöbb magyar életét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton jelentette be, hogy a kormány felszabadítja a stratégiai készletek egy részét, miután leállt a Mol százhalombattai finomítója. A lakosságon, a taxisokon és a mezőgazdasági erőgépeken kívül mindenkit kizártak a 480 forintos kedvezményes tankolásból, így a céges autókat is.

Folyamatosan töltik fel az ország gáztározóit. A stratégiai készlet teljes felszabadítása viszont nem lehetséges. Magyarországnak jelenleg 2 hónapra elegendő gáztartaléka van a tárolókban, ez a lakossági fogyasztást tekintve 4 hónapra elegendő.

Kata törvénymódosítás

Július 12-én fogadta el az Országgyűlés a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvénymódosítást, amelynek értelmében augusztus lesz az utolsó olyan hónap, amikor még nemcsak magánszemélyeknek számlázhatnak a kisvállalkozók. A tíz éve bevezetett adózási formát nagyjából 400 ezer kisvállalkozó használta, közülük több mint 300 ezernek új adózási formát kell keresnie, vagy egy másik munka után néznie.

Hirdetés

ZR 7147

Fotó: Szabó Réka / Index

Augusztus 1-től, vagyis mától szeptember 25-ig kell nyilatkozni arról minden érintett vállalkozásnak, hogy megfelel-e majd az új feltételeknek. A törvénymódosítás szerint kikerülnek ebből a rendszerből a mellékállásban dolgozó rokkantak és a nevelőszülők mellett a saját tulajdonú ingatlan-bérbeadásból jövedelmet szerzők is, továbbá azok is, akik a bt.-jükkel választották a katás adózást.

Korlátozott rezsicsökkentés

Július 21-én jelentek meg a rezsicsökkentés korlátozásának részletszabályozásai a Magyar Közlönyben, amelynek alapján az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/01/energiavalsag-energia-veszelyhelyzet-rezsicsokkentes-villany-gaz-kenyer-augusztus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kerékpáros mentőegységek kialakításán dolgozik a mentőszolgálat

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a lap kérdéseire közölte: a fővárosban jövő tavasszal …