2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kásler Miklós szerint Magyarországon nincs olyan beteg, akit ne láttak volna el

Hirdetés

Kásler Miklós szerint Magyarországon nincs olyan beteg, akit ne láttak volna el

Az egészségügyi rendszer összességében bírja a terhelést – jelentette ki Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter a koronavírus-járvány kezeléséről. A politikus a Magyar Nemzetnek adott interjúban elismerte, volt olyan pillanat, amikor egyes kórházakban megteltek az ágyak, de hozzátette, hogy olyankor azonnal átszállították a betegeket egy másik kórházba, ahol volt előkészített üres ágy.

Nem tudok egyetlenegy betegről sem, akit ne láttunk volna el

– mondta az Emmi vezetője, aki a második hullámban azt rendelte el, hogy a kórházi ágyak negyven százalékát készítsék fel a fertőzött betegek kezelésére, és hét százalékát az intenzív ellátásra. Ennek a negyven százaléknak körülbelül a felén kezelnek jelenleg betegeket, viszont lényegesen magasabb az intenzív osztályok terheltsége. Az infektológiai osztályokon, ahol a középsúlyos betegek fekszenek, eszközökből, műszerekből és lélegeztetőgépekből is nagyok a tartalékok – állította a szakpolitikus, aki szerint a legnagyobb kihívás most az, hogy az orvosok és a nővérek – miután egy éve folyamatos készültségi állapotban vannak – elfáradtak, főleg lelkileg.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/22/emmi-kasler-veszelyek-poszt-covid-r-szam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …