2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kásler Miklós ismertette a magyar vakcinák kutatási eredményeit

Hirdetés

Kásler Miklós ismertette a magyar vakcinák kutatási eredményeit

Mind az öt, Magyarországon jelenleg használt vakcinával történő oltás esetén jelentősen nőtt a sejtes immunitás is és a humorális immunitás is  – ezt mondta Kásler Miklós kedden a Parlament Népjóléti Bizottságának ülésén.

Az Emberi Erőforrások Minisztere emlékeztetett arra, hogy idehaza egy kutatásban vizsgálták meg a védettség két összetevőjét, a sejtes immunitást és a humorális immunitást az oltások előtt és utána különböző időközökben. A miniszter hangsúlyozta:

az összes vizsgált vakcina esetében a sejtes immunitás is és a humorális immunitás is jelentősen emelkedett.

Hirdetés

Az mRNS tartalmúaknál, tehát Moderna és Pfizer esetén elsősorban a humorális immunitás emelkedett gyorsan. A Szputnyiknál, Jansennél és Sinopharmnál ezzel szemben inkább a sejtes immunitás volt jellemző, de a Szputnyik esetén az antitestek száma nagyon magas szinten maradt hosszú idő után is.  Az mRNS alapú vakcinákra tehát az ellenanyag-szint emelkedése, míg az összes többire a sejtes immunitásnak növekedése volt jellemző – mondta Kásler Miklós. 

A miniszter szerint

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/17/kasler-miklos-koronavirus-jarvany-oltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lassú a haladás a főváros felé vezető utakon

Lassú a haladás a főváros felé vezető utakon

A főváros felé vezető főbb útvonalakon már több helyen is élénk a forgalom. Telítettek a …