2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kásler Miklós: Hétfőtől újraindulhat az egynapos sebészet

Hirdetés

Kásler Miklós: Hétfőtől újraindulhat az egynapos sebészet

Május 3-tól, hétfőtől újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás – írja Facebook-oldalán Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere kijelentette: a beavatkozások az egészségügyi szolgáltatóknál előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek, rugalmas tervezéssel és a szükséges járványügyi intézkedések betartásával. Fertőzésgyanú esetén pedig az ellátó fekvőbeteg-intézet köteles a betegeket megfelelően izolálni és a koronavírus antigén gyorstesztet elvégezni a diagnózis felállításához – írja. 

Néhány órával később a kormányzati tájékoztató oldalon is megjelent a hír. Mint írják, a betegek felvételének feltétele, hogy az egészségügyi állapotból adódó egyéb kontraindikáció nem áll fenn, és érvényes védettségi igazolvánnyal, annak hiányában pedig a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel rendelkeznek.

Az emberi erőforrások minisztere március 5-én adott utasítást, hogy azonnal függesszék fel az egynapos sebészeti ellátásokat. Ezt az egyre növekvő számú koronavírusos beteg folyamatos ápolásának a garantálása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése indokolta, és a tárca honlapján akkor azt írták: a visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja.

Hirdetés

Mint megírtuk, Kásler Miklós ma […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/28/kasler-miklos-egynapos-sebeszet-koronavirus-egeszsegugy-ellatas-korhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő volt a koronavírus legfiatalabb áldozata kedden – derül ki a kormányzati …