2021. január 23., szombatMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kásler Miklós elmondta, hogy mikor lehet vakcina idehaza

Hirdetés

Kásler Miklós elmondta, hogy mikor lehet vakcina idehaza

A jövő év elejére valószínűsítette a koronavírus-vakcinát Magyarországon a parlament népjóléti bizottságában kedden tartott éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós leszögezte: olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon.

A koronavírus elleni vakcinákról „még mindig nem tudunk mindent”, de legalább 6-7 oltóanyag van előrehaladott kutatási fázisban, és közel vagyunk ahhoz, hogy a szakemberek átnézhessék azok dokumentációit 

– mondta a miniszter, megjegyezve ugyanakkor: még sok a kérdőjel a védőoltások körül, így nem tudni, hogy mennyi időre ad, adnak védettséget, egy oltás kell-e vagy kettő. Képviselői kérdésre Kásler Miklós úgy fogalmazott, „minden valószínűség szerint jövő év elejére lesz vakcina” Magyarországon. 

A koronavírus reprodukciós rátájára (R érték) irányuló kérdésre elmondta,

Hirdetés

októberben ez az érték majdnem kettő volt, míg mostanra 0,8-0,9 körülire csökkent

– olvasható az MTI beszámolójában. Kásler Miklós elmondta, 

a 138 kórházból 78-ban ápolnak koronavírusos beteget, tervszerűen történt a kórházak előkészítése a betegek fogadására.

„Ha csak valami durva változás nem történik, akkor az egészségügy tudja tartani a frontot” – fogalmazott a miniszter. Meghallgatásán a kormány intézkedéseit sorolva közölte, hogy míg a szociális ágazati kiadás 2010-ben 325 milliárd forint volt, addig 2020-ban már 435 milliárd, jövőre pedig 790 milliárdot irányoztak elő a költségvetésben. Ez azt jelenti, hogy 2010 és 2021 között 143 százalékkal növeli a kormány az erre az ágazatra szánt forrásokat.

Gyermekvédelmi szakellátásban 23 ezer fiatal van, 15 ezren nevelőszülőknél, 8 ezren intézményekben. A miniszter közlése szerint 2020-tól a nevelőszülők számára elérhető a nevelőszülői gyed, amit 683 nevelőszülő vett igénybe.

Ez évtől három új családtámogatási forma lépett életbe az örökbefogadásoknál;

az örökbefogadási díj bruttó 225 ezer forint havonta, az egyszeri anyasági támogatás 64 ezer forint; az örökbefogadási gyes 28 500 forint havonta.

Egyszerűsödött az örökbefogadási eljárás is – ismertette. Beszélt arról is, hogy a kormány egyik célja, hogy a nagy létszámú […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/24/kasler_miklos_vakcina_koronavirus_egeszsegugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kásler: Megerősítettük az országos hatásköröket

Kásler: Megerősítettük az országos hatásköröket

Az egészségügyben megerősítettük az országos hatásköröket – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az …