2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kásler Miklós: Aki már kétszer át volt oltva, legyen harmadszor is

Hirdetés

Kásler Miklós: Aki már kétszer át volt oltva, legyen harmadszor is

Cáfolhatatlan kutatási eredményekkel tudjuk bizonyítani, hogy az oltás rendkívül fontos, életet ment − mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsorban. A miniszter kiemelte, hogy jelenleg az oltásalapú védettség a leghatékonyabb a koronavírus ellen. Ez azt jelenti, hogy a vakcina adja a legnagyobb védettséget a fertőzéssel szemben.

Az oltásokkal kapcsolatban Kásler Miklós elmondta, hogy valamennyi ma használatos vakcinát az eredeti vírus ellen dolgozták ki. A mutációkkal szemben nem nyújt olyan védettséget, mint az eredeti vírus ellen. Kiemelte, hogy továbbra is arra kell törekedni, hogy minél nagyobb legyen az átoltottság.

Aki már kétszer át volt oltva, legyen átoltva harmadszor is

− emelte ki Kásler Miklós, aki szerint az intézkedések csökkentik a fertőzés terjedését, de meg sem közelítik azt a védettséget, amit a vakcinák adnak. Minden életkorcsoportban jelentősen csökken az immunválasz, ezért ajánlott minden 18 év feletti számára a harmadik oltás − tette hozzá a miniszter.

Hirdetés

Kásler Miklós elmondta, hogy a Magyarországon használt vakcinák 69 és 88 százalék közötti védelmet biztosítottak a vírussal szemben, a halálozás és a betegség súlyos lefolyását pedig átlagosan 88 és 98 százalék közötti mértékben előzték meg az oltóanyagok. A miniszter továbbra is hangsúlyozta, hogy minden vakcina, amelyet Magyarországon alkalmaznak, hatékony. Hozzátette, hogy az ellenanyagszint paraméterei önmagukban nem bizonyítják a védettséget.

Az emberi erőforrások minisztere a Magyarországon alkalmazott vakcinákról elmondta, hogy az mRNS-alapú vakcinák esetében, mint a Pfizer és a Moderna, az ellenanyagszint emelkedése gyors, viszont gyors a csökkenése is.

Az AstraZeneca második oltása után az ellenanyagszint csökken, amiből az következik, hogy az AstraZenecával való további oltást elvégezni nem célszerű.

A Sinopharm-vakcinával történt átoltás szélesebb spektrumú védelmet biztosít, mint az összes többi vakcina, ugyanis itt a vírus összes fehérjéje ellen kialakul az immunitás, nem csak a tüskefehérje ellen, amely közben mutálódik.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/12/kasler-miklos-koronavirus-jarvany-vakcina-oltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Belső-Erzsébetvárosban januártól csak az itt élők használhatják a parkolók harmadát

Belső-Erzsébetvárosban januártól csak az itt élők használhatják a parkolók harmadát

Január 1-jétől Belső-Erzsébetvárosban a parkolóhelyek harmadán kizárólag a lakók autói várakozhatnak majd este hat és …