2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karbonsemleges növekedés új gazdaságtana

Hirdetés

Karbonsemleges növekedés új gazdaságtana

A XVIII. századtól napjainkig szerteágazó és sokrétű változás ment végbe a közgazdaságtanban, az ember és a természeti környezet kapcsolatát feltáró természettudományos ismeretekben. A 20-21. századi környezet-gazdaságtan, az uralkodó társadalmi nézetek, az újdonságot hordozó és mélyebb összefüggéseket feltáró ökológiai közgazdaságtan széleskörű elterjedése napjainkban is számos akadályba ütközik.

A klímasemleges növekedés gazdaságtana az ökológiai közgazdaságtan téziseire épülve merőben új társadalomtudományi platformot alakít ki. Ennek viszonylag egyszerűen indokoltható oka az, hogy az éves szinten 51 milliárd tonna széndioxid jellegű gázkibocsátás 0-ra való csökkentése példa nélküli globális átalakulást követel az emberiségtől.

Társadalmunknak el kell jutnia a közeli években oda, hogy a mindennapi életünk eszközeivel, tárgyaival, a teljes környezetünkkel összefüggésben a karbonsemlegességet tekintse a legfontosabb értékmérő tulajdonságnak. Ez jelentheti a karbonsemleges növekedés egyik alapját, amely reális és valós, fenntartható fejlődési pályára állíthatja a magyar, az európai és az egyetemes társadalmat.     

Amíg ez a folyamat nem indul el, a “karbonsemleges növekedés” csak tézis, iránymutatás, a valós válsághelyzetből csak egy kilábalási koncepció marad.

Hirdetés

Fórizs Zoltán

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230215-karbonsemlegesnovekedes-uj-gazdasagtana.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Növekszik a Játékoskártya regisztrációt biztosító értékesítőhelyek száma

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230327-novekszik-a-jatekoskartya-regisztraciot-biztosito-ertekesitohelyek-szama-mar-4300-helyen-erheto-el.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …