2021. február 27., szombatMa Ákos, Bátor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.02.27. Ákos, Bátor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karas Monika szerint hisztériakeltés folyik, a Klubrádiót nem diszkriminálták

Hirdetés

Karas Monika szerint hisztériakeltés folyik, a Klubrádiót nem diszkriminálták

A médiatanács nem vette el a frekvenciát a Klubrádiótól, és továbbra is megvan az esélye a működésre – közölte a médiatanács elnöke csütörtökön az MTI-vel. Karas Monika a közleményben úgy fogalmazott, a rádiót nem érte hátrányos megkülönböztetés, a médiatanács több gesztust tett. A meghozott döntésekben a testületnek nem volt mozgástere, azok a médiatörvényből következnek. Hozzátette: a szabad médiapiacot felügyelő médiatanács minden döntése ellen kérhető jogorvoslat.

A médiatanács elnöke hangsúlyozta,

a testület minden rádiót egyforma mércével mér, így nem alkalmaz sem negatív, sem pozitív megkülönböztetést a Klubrádióval esetében sem.

A sajtóban sok helyen megjelent megfogalmazással ellentétben a rádió jogosultságát „nem vette el” a médiatanács; az határozott időre szólt, és ezt a határozott időt zavartatás nélkül kitölti a Klubrádió. A jogosultság pályázat nélküli meghosszabbítása egy kedvezmény, amelyet azonban az elkövetett jogsértések miatt a médiatörvény nem tett lehetővé, ebben a médiatanácsnak nem volt választása – hangsúlyozta Karas Monika. Hozzátette, a megújítást kizáró jogsértések sem mondvacsinált okok, mert a jogszabály rendelkezik arról, hogy milyen jogsértésnek milyen jogi következményei vannak. Ebben szintén nincs mozgástere a testületnek, ha jogalkalmazóként jogszerű döntéseket akar hozni.

Hirdetés

A Klubrádiónál történt jogsértések – adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása – miatt a médiatanács először felhívta a Klubrádió figyelmét kötelezettségének teljesítésére, majd az ismételt írásbeli felhívás eredménytelensége miatt megállapította a jogsértést, és bírságot szabott ki. A jogsértéseket maga a Klubrádió is elismerte azzal, hogy nem kért jogorvoslatot a határozatok ellen azok kiszabásakor – közölte. Ugyanígy a megújítás iránti eljárásban a médiatanács több mint egy évvel ezelőtt írásban felhívta a Klubrádió figyelmét arra, hogy az ismételt jogsértések miatt a törvény kizárja, hogy a pályázat nélküli megújítás kedvezményét megkapja – tette hozzá.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/11/karas-moonika-klubradio-mediatanacs-frekvencia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János valami egészen új dologba vágta a fejszéjét

Lázár János valami egészen új dologba vágta a fejszéjét

Őstermelő lett Lázár János volt kancelláriaminiszter – vette észre a politikus vagyonnyilatkozatát áttekintve a Vásárhely24. A meglepő …