2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsonykor is sürgették a tanárokat a kötelező oltás miatt

Hirdetés

Karácsonykor is sürgették a tanárokat a kötelező oltás miatt

Több oltatlan pedagógus karácsony előtt, egyesek december 24-én is kaptak felszólításokat a tankerületektől, intézményvezetőktől, hogy december 30-ig, még a téli szünet ideje alatt, személyesen mutassák be a koronavírus elleni védőoltást vagy az az alóli mentesülést igazoló orvosi dokumentumot, ellenkező esetben január 3-tól fizetés nélküli szabadságra küldik őket – számolt be a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Nagy Erzsébet országos választmányi tag kiemelte: a felszólító leveleket attól függetlenül kapták meg az érintettek, hogy az ténylegesen vonatkozik-e rájuk vagy sem. Merthogy olyanok is kaptak felszólítást, akik épp táppénzen vannak vagy a törvény által biztosított szabadságukat vették igénybe. Ebben a két esetben ugyanis a munkába való visszatéréstől számított 30 napon belül kell a védőoltást felvenni, vagy a mentesítésről szóló dokumentumot bemutatni, és még ezt követően is 15 napos póthatáridő áll rendelkezésére.

A szabályokat ugyanakkor nem minden intézmény tartja be, a szakszervezet tud olyan betegszabadságon lévő rendszergazdáról, akinek a hosszabbított határidőt nem biztosítják, oltás nélkül pedig nem fogják beengedni az iskolába.

Hirdetés

A szakszervezet felhívta az igazgatók figyelmét, a kötelező oltással kapcsolatban csak tájékoztatási feladatuk van, a fenyegetés, hátrányos megkülönböztetés jogellenes, amivel szemben az érintettek jogi lépéseket tehetnek – írja a Népszava.

Pánikhelyzet lesz?

Az oktatás területéről korábban többen is jelezték, hogy a pedagógusokra vonatkozó kötelező oltás bevezetése jelenleg túl kockázatos, a hazai intézményekben ugyanis már most hatalmas a tanárhiány.

Míg egyes intézményekben százszázalékos az átoltottság, máshol a dolgozók harminc-negyven százaléka nem vette fel az oltást. Ha az oltatlanok hatvan százaléka esetleg meg is gondolja magát, januártól összességében a munkavállalók tíz-húsz százaléka kieshet, ami egyértelműen veszélyezteti a <a href="https://dex.hu/x.php?id=index_belfold_cikklink&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2021%2F11%2F17%2Fkotelezo-oltas-pedagogusok-felmeres-pdsz%2F" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/30/kotelezo-oltas-pedagogusok-pdsz-iskola-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Egy friss magyar kutatás az akrilamid jelenlétét mérte a kávéban. Mint kiderült, a kávéfajta típusa és …