2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsonyi ajándék a bántalmazott kutyának: robbanóanyag-kereső lesz belőle – videó

Hirdetés

Karácsonyi ajándék a bántalmazott kutyának: robbanóanyag-kereső lesz belőle – videó

A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede az állatvédők által megmentett, bántalmazott kutyát vett magához, és robbanóanyag-kereső kutyává képezi ki.

A honvédség tűzszerész ezrede Facebook-oldalán osztotta meg Logan karácsonyi történetét. A belga juhászkutya körülbelül másfél éve született egy magyarországi szaporítónál, és egy Nógrád megyei településre került egy olyan gazdához, aki bántalmazta.

Janicki Mónika, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója elmondta, hogy augusztusban adták át nekik a bántalmazó környezetből kiemelt belga juhászkutyát. Pénzes Lilla, a Rex Kutyaotthon Alapítvány állatgondozója hozzátette, hogy még nem látott olyan kutyát, amelyik Loganhez hasonló gyors tempóban, két nap alatt kijött abból a lelkiállapotból, amellyel bekerült a budapesti telephelyükre.

Amikor a kutya gazdikeresővé vált, meg is érkezett a megkeresés az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredtől, amely szerint szívesen megnéznék, letesztelnék a kutyát. Először Németh Balázs főtörzsőrmester, az ezred kiképző altisztje szemlélte meg Logant, akit elvittek egy 30 napos alkalmassági vizsgálatra az alakulat telephelyére.

Hirdetés

A tesztidőszak alatt felmérték, hogy Logan rendelkezik-e a szükséges képességekkel, alkalmas-e arra, hogy a jövőben robbanóanyag-kereső […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/26/robbanoanyag-kereso-lesz-a-bantalmazott-kutyabol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

A Kaposvári Törvényszék nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azt az izraeli férfit, aki 2018-ban …