2020. december 2., szerdaMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Orbánnak: Ne az önkormányzatok zsebében turkáljon, hanem csapjon a tenyerünkbe

Hirdetés

Karácsony Orbánnak: Ne az önkormányzatok zsebében turkáljon, hanem csapjon a tenyerünkbe

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nyílt levelet írt a közösségi médiában, Orbán Viktor miniszterelnöknek. Azért ragadott billentyűzetet, mert a kormányfőt jobb belátásra szeretné bírni az EU-s források ügyében. A főpolgármester azt írja, hogy számára „felfoghatatlan és elfogadhatatlan”, hogy ebben a helyzetben Orbán Viktor egyszerre indít háborút a járvány és a gazdasági válság kezelése szempontjából kulcsfontosságú két szövetségese, a magyar önkormányzatok és az Európai Unió ellen.

Ahelyett, hogy a partnerség erősítése révén megsokszorozná a védekezéshez, az életek és egzisztenciák megvédéséhez szükséges erőt, Ön lemondani készül a magyar embereknek járó európai támogatásról, és kicsinyes sarcpolitikával csődveszélybe sodorja az önkormányzatokat. Káros és rövidlátó politika ez, amely a kicsinyes hatalmi érdekeket az ország egészének érdekei elé sorolja.

Karácsony Gergely, emlékezteti a kormányfőt arra is, hogy Budapest és az önkormányzatok, politikai színezettől függetlenül, a kormány segítségére voltak a védekezésben. 

Így tett a Fővárosi Önkormányzat is, amely védőeszközök beszerzésével, intenzív tesztelési program működtetésével állami járványügyi feladatokat vett át, és számos esetben maga hozott meg olyan szabályokat  például a maszkviseléssel kapcsolatban – amelyre a kormány csak később szánta rá magát.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/19/karacsony_gergely_orban_viktor_europai_unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lánchíd felújítása: a BKK várja a 6 milliárdot a kormánytól

Lánchíd felújítása: a BKK várja a 6 milliárdot a kormánytól

Miután az elmúlt egy hónapban lezajlottak az egyeztetések az ajánlattevőkkel, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) …