2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely: Tervpályázatot hirdet a főváros a Városháza park megújítására

Hirdetés

Karácsony Gergely: Tervpályázatot hirdet a főváros a Városháza park megújítására

Tervpályázatot ír ki a Fővárosi Önkormányzat az V. kerületi Városháza park megújítására, a beérkező pályaműveket jövő tavasszal bírálják el – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester és helyettese, Kerpel-Fronius Gábor hétfőn budapesti sajtótájékoztatójukon.

Fontos ígéretünk volt a főpolgármesteri kampányban, hogy megújítjuk a Városháza Parkot, hogy olyan közösségi térré válhasson, ahol a budapestiek jól érezhetik magukat. Ez hamarosan meg is valósulhat, október 26-án ugyanis a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság elfogadta a Városháza Park tervpályázat meghirdetéséről szóló előterjesztést

 – fogalmazott erre vonatkozó Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, hozzátéve, ez egy újabb bizonyíték arra, hogy az elmúlt héten szárnyra kelt hírek a Városháza eladásával kapcsolatban hamisak.

A tervpályázatok előírásaként szerepel az 50 százalékos zöldfelületi arány teljesítése, ezzel 8000 négyzetméter új zöldfelületet hozunk létre a város szívében, amelyet fásítunk, hogy enyhítsük a nyári kánikulák hatásait, a csapadékvizet pedig helyben hasznosítjuk a környezettudatosság jegyében. Reményeink szerint a megújult Városháza kulturális és közösségi programjaival várja majd a fővárosiakat, a park pedig igazi zöld főtérként kiváló találkozóhely lehet

Hirdetés

 – jelentette be a főpolgármester.

Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón közölte, Budapest egyik szégyenfoltja a Fővárosi Önkormányzat épületének parkolásra használt udvara, és egyik nagyon fontos választási ígérete volt, hogy ezt a területet visszaadják a budapestieknek; a munka 2023-ban kezdődhet. A főpolgármester elmondta, nyitott városházát képzelnek el, szeretnék az épületet kulturális és közcélokra megnyitni.

EZZEL PÁRHUZAMOSAN ZAJLIK A MERLIN SZÍNHÁZNAK KORÁBBAN HELYET ADÓ, A GERLÓCZY UTCÁBAN TALÁLHATÓ VOLT TRAFÓHÁZ, VALAMINT A VÁROSHÁZA HÁTSÓ HOMLOKZATÁNAK FELÚJÍTÁSA. A VÁROSHÁZA GERLÓCZY UTCAI ÉPÜLETSZÁRNYÁBAN TERVEZIK ELHELYEZNI A BUDAPEST GALÉRIÁT.

Karácsony Gergely elmondta, a főváros vezetésének határozott célja, hogy továbbra is tulajdonosa maradjon az épületegyüttesnek.

Ebben az önkormányzati ciklusban a budapestiek sokkal közelebb kerülhetnek majd a fővárosi önkormányzat épületéhez is

– mondta, hozzátéve, az érintett területre parkot képzelnek, amelyet a lehető legtöbb közösségi célra szeretnének majd használni.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/08/karacsony-gergely-kerpel-fronius-gabor-varoshaza-megujitas-tervpalyazat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb gazdaságban mutatták ki a madárinfluenzát Magyarországon

Újabb gazdaságban mutatták ki a madárinfluenzát Magyarországon

Madárinfluenza-vírust mutattak ki egy csaknem ötezer egyedet számláló tenyészpulyka-állományban a Békés megyei Kondoroson. A betegség …