2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely szerint ha ez a három dolog nem teljesül, vége a demokráciának

Hirdetés

Karácsony Gergely szerint ha ez a három dolog nem teljesül, vége a demokráciának

Karácsony Gergely szerint a demokrácia legnagyobb kihívása az amerikai irodalomból eredő nativista populizmus. Nativistaként definiáljuk azokat a rendszereket, ahol a politika csak az ország fő etnikai csoportjának tagjait szolgálja ki. Ebben a politikában nincs helye sem a migrációnak, sem a csoporton kívüli állampolgárok érdekeinek. Ez nem közönséges idegengyűlölet, hanem annak egy politikai megtestesülése, mondhatni intézményesített diszkrimináció, írta a 444. hu.

A főpolgármester a Project Syndicate-ben megjelent, angol nyelvű írásában három olyan kihívást emelt ki, amivel a mai demokráciáknak szembe kell nézniük a fennmaradás érdekében; a populizmust mint az antidemokratikus erők mozgatórugóját, a jelenséget kiváltó rendszerváltás utáni gazdasági reformokat, és a kapitalizmust mint a fenntarthatóságot megakadályozó tényezőt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/15/karacsony-gergely-populizmus-demokracia-magyarorszag/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Baksa-Soós János

Hosszú betegség után, öt nappal hetvenharmadik születésnapja után meghalt Baksa-Soós János, választott nevén Január Herceg …