2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely szerint az adománygyűjtési botránnyal csak megpróbálják őt lejáratni

Hirdetés

Karácsony Gergely szerint az adománygyűjtési botránnyal csak megpróbálják őt lejáratni

Karácsony Gergely szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt, ahol kifejtette, hogy mit is jelent pontosan a bíróság szerdai döntése, miszerint azonnal jogvédelmet kap a főváros a kormányzattal szemben.

A főpolgármester elmondta, hogy a bíróság döntése értelmében az állam nem veheti le azt a 4 milliárd forintot, amit önkormányzati adó címén minden hónapban leemel a főváros számlájáról.

Hangsúlyozta, hogy mivel a pereskedés még tart, ez csak egy ideiglenes megoldás, de reméli, hogy a főváros érveit a bíróság a végső döntés meghozásakor is figyelembe veszi majd.

Mint mondta, az azonnal jogvédelem egyrészt azért is fontos a fővárosnak, mert ennek köszönhetően az idei évet anyagi szempontból túlélik, másrészt pedig azért, mert a bíróság a döntéssel együtt kimondta, hogy a fővárosi önkormányzat ilyen körülmények között nem tudja teljesíteni a rá kiszabott feladatot.

Hirdetés

Karácsony Gergely aláhúzta, hogy az önkormányzat ilyen módon történő megsarcolása erkölcstelen és jogszerűtlen. Majd arról számolt be, hogy emiatt a gyakorlat miatt az előző hónapban az állam még a főváros folyószámlahiteléhez is hozzányúlt, tehát hitelt vettek fel a főváros nevében, amit most az önkormányzatnak kell vissza fizetnie.

Adománygyűjtési botrány

A beszélgetésben szóba került Wintermantel Zsolt szerdai felszólalása a Fővárosi Közgyűlés napirend előtti vitájában, amelyben azt mondta Karácsony Gergelynek, hogy „élő ember nincsen, aki elhinné az ön sztoriját”. A Fidesz–KDNP-frakció vezetője ezt a 99 Mozgalom adománygyűjtési botrányával kapcsolatban jelentette ki, és hozzátette, hogy ideje lenne, ha a főpolgármester valóban megnevezné az adományok valódi forrását.

Erre reagálva Karácsony Gergely azt mondta az ATV műsorában, hogy „a túrót érdekli Wintermantel Zsolt, engem aztán nem”, majd hozzátette, hogy a szóban forgó 256 millió forint anonim adományozóktól érkezett.

Az OTP feljelentésében foglalt állításokkal kapcsolatban a főpolgármester azt mondta, nem tud érdemben reagálni azokra a vádakra, amiket a sajtó a bank szájába adott, mert nem tudja, pontosan mi szerepel a feljelentésben, de kiemelte, hogy a bank által megkapott dokumentumok „feketén-fehéren” cáfolják ezeket az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/09/27/karacsony-gergely-fopolgarmester-egyenes-beszed-jogvedelem-adomanygyujtes-botrany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …