2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely pert vesztett, bocsánatot kell kérnie Tiborcz Istvántól

Hirdetés

Karácsony Gergely pert vesztett, bocsánatot kell kérnie Tiborcz Istvántól

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú jogerős ítéletében kimondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester jogsértést követett el, amikor választási kampányában Tiborcz István nevének jogosulatlan felhasználásával, a „Tiborcz-adó” kifejezést használta. A bíróság Budapest vezetőjét eltiltotta a további jogsértésektől és kötelezte a nyilvános bocsánatkérésre, valamint kártérítés megfizetésére. Dr. Horváth Balázs a felperes jogi képviselője az Indexet arról tájékoztatta, hogy az április 22-én született ítélet valóban jogerős, az alperes azonban az eljárási törvény szabályai szerint rendkívüli jogorvoslattal élhet, így 45 nap áll rendelkezésére a felülvizsgálati kérelem benyújtására, melyet a Kúria bírál el.

Fél évvel ezelőtt, 2020. decemberében Karácsony Gergely Facebook oldalán arról posztolt, hogy akárhányszor leírhatja és mondhatja: Tiborcz-adó, Tiborcz-, Tiborcz-adó. A most megszületett, immár jogerős ítélet ennek az ellenkezőjére kötelezi a főpolgármestert. 

A személyiségi jogi pert Tiborcz István azért indította Karácsony Gergely ellen, mert az, az önkormányzati választási kampányban, az általa bevezetni tervezett, ingatlanokat érintő helyi adónemet Tiborcz-adóként emlegette. 

Hirdetés

A jogerős döntés indoklásában a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/08/a-fopolgarmester-vesztett-nem-hasznalhato-a-tiborcz-ado-kifejezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Hódmezővásárhelyen a tram-train civilizációs átalakulást hoz: minden itteni család életét meg fogja változtatni ez a …