2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely még „villamosbarátabbá” tenné a fővárost, erre kitört a kommentháború

Hirdetés

Karácsony Gergely még „villamosbarátabbá” tenné a fővárost, erre kitört a kommentháború

Karácsony Gergely kiállt a kötöttpályás közlekedés mellett, és a villamosfejlesztés szükségessége mellett tette le voksát – számolt be az MTI.

Szeretnénk Budapestet még »villamosbarátabbá« tenni, építve a város korábbi hagyományira is, és a cél, hogy a fővárosi villamosközlekedést mindenki számára hozzáférhetővé tegyük

– jelentette ki a regnáló főpolgármester csütörtökön.

Hirdetés

A villamosfejlesztésről szóló sajtótájékoztatón Karácsony leszögezte, hogy a villamoshálózat bővítése kiterjed olyan vonalakra is, ahol korábban már járt villamos, és a villamosközlekedés elérhetővé tétele egyrészt új vonalak kialakítását, másrészt a villamoshálózat akadálymentessé tételét is jelenti.

A főpolgármester szerint ma már jogos elvárás a fővárosi közlekedőknek, hogy a villamosok légkondicionáltak és alacsonypadlósak legyenek. Karácsony Gergely kiemelte, a villamoshálózat bővítése „nem önmagában áll”, hanem kiváló lehetőség arra, hogy a város szerkezetét is zöldítsék.

Közölte, a fővárosnak négy pillérből álló fejlesztési stratégiája van:

  • hálózatbővítés,
  • megállók akadálymentesítése
  • alacsonypadlós villamosok,
  • több új villamos.

A főpolgármester szerint a hálózat bővítése elsősorban a pesti oldalon szükséges. „Budapest eddig is a villamosok városa volt, de szeretnénk, ha ez még inkább így lenne” – szögezte le Karácsony Gergely.

Bodor Ádám, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) mobilitásfejlesztési igazgatója kiemelte, a villamoshálózat fejlesztésének célja, hogy minél többen válasszák a közösségi közlekedést. Elmondása szerint a belvárosban már 50 százalék feletti a közösségi közlekedést választók aránya, de a külvárosban már kevésbé jó az arány.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a villamosvonalak kétharmada járható már CAF-villamossal, valamint a legforgalmasabb vonalak többsége már járható alacsonypadlós, légkondicionált járművel.

Bodor Ádám felhívta arra is a figyelmet, hogy a meglévők mellé 51 új CAF-villamos érkezik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/05/16/karacsony-gergely-sajtotajekoztato-villamosfejlesztes-kotottpalyas-kozlekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …