2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely: lesz Budapesten karácsonyi kivilágítás

Hirdetés

Karácsony Gergely: lesz Budapesten karácsonyi kivilágítás

Az Inforádió Aréna című műsorának volt a vendége Budapest főpolgármestere, aki elmondta, hogy a főváros rezsiszámláinak megugrása miatt várhatóak-e fennakadások.

A DK Árnyékkormányáról szűkszavúan nyilatkozott, csak annyit mondott, hogy nem tartja feladatának ezt kommentálni, de nyilván alternatívát próbáltak ezzel kínálni a jelenleg hatalmon lévő kormánynak. Szaniszló Sándorral, mint a fővárosi közgyűlés tagjával dolgozik együtt, róla is azt tartja, ahogy az árnyékkormány többi tagjáról, hogy egy valós kormányban is megfelelő kompetenciákkal rendelkeznének. Karácsony Gergely kiemelte, hogy Budapest főpolgármestereként a 2024-es önkormányzati választásokat tartja evidenciában, de jelenleg fontosabb ügyekkel kell foglalkozniuk. 

Az energiaárak növekedése, a fővárost és számos önkormányzatot hozott nehéz helyzetbe, ezért is kezdeményeztek Gémesi Györggyel, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége közösen nemzeti energiacsúcsot. „Budapestnek erre már van forgatókönyve, de sok kisebb település polgármestere nem tudja, hogy mit lehet ebben a helyzetben tenni. A fővárosi közgyűlés számos nehézséggel nézett szembe az elmúlt három évben, a koronavírus, a háború, és most az energiaválság miatt, de produktív konszenzussal jó megoldások születtek”– fejtette ki. A főpolgármester kiemelte, hogy a fővárosnak is több területen spórolnia kell, például a műemlékek éjszakai kivilágításának csökkentésével, de az már biztos, hogy lesznek karácsonyi fények, csak visszafogottabb mértékben.

Elmondása szerint 

Hirdetés

egy többmilliós város zavartalan fenntartása miatt korlátozottak a lehetőségek, hogy min tudják a kiadásaikat csökkenteni, de lesz víz a csapban, világítás, metró és villamos.

A járatokat nem fogják csúcsforgalomban ritkítani, nem akarják akadályozni ezzel az emberek munkahelyre való közlekedését. A buszvezetők bérezését sem kívánják csökkenteni, ahogy fogalmazott ez végzetes lenne a BKV működésére, ugyanis hamar találnának Nyugat-Európában magasabb bérrel állást. Az olyan tervezett beruházások elhalasztásával próbálják az év végén elvárt önkormányzati nullás számlát elérni, mint az agglomerációban tervezett HÉV-vonal kiépítése, meghosszabbítása. „Attól nem kell tartania senkinek, hogy nem lesz Budapesten színházi előadás, vagy bezárnának a fürdők”– húzta alá, amit azzal indokolt, hogy például a főváros egynapi közvilágítással […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/21/karacsony-gergely-lesz-budapesten-karacsonyi-kivilagitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Férje előre kitervelte, hogy megöli a nyírteleki fitneszmodellt

K. Ildikó házassága nem sokkal a férjével közös gyereke születése után menthetetlenné vált. A gyönyörű …